Petak, 09 Lipanj 2017

G.E.T. Report 37

Napisao:  G.E.T.
G.E.T. Report 37
 

 

Ljeto je pred vratima...

Broj 37

 

{tab=Sadržaj}

Novosti

  • Ponuda zaposlenja u ugostiteljstvu
  • Splitski Paradox na novoj lokaciji
  • U Puli otvoren muzej maslinarstva
  • Puklavec Family Wines
  • Decanter i ove godine uspješan za vina Iločkih podruma!
  • Medalje na Decanteru i za Silvanac zeleni iz PP Orahovice

Manifestacije

  • Dobri restorani 2017
  • Crna ovca uspješno se  vratila u Bašku na otok Krk
  • Izložba vina kontinentalne Hrvatske
  • Wine & Music Zadar
  • Vinistra 2017 - Teran se vratio kući
  • Palićke vinske svečanosti
  • Kulinijada u Jagodnjaku
  • Večer vina i umjetnosti

Degustacije

  • Vinarija Benvenuti osvojila najprestižnije svjetske nagrade
  • Nove etikete i vina iz linije Dika
  • Vrhunska craft piva i gurmanske poslastice
  • Pivo & kino uz Rittmayer
  • Odvažni hrvatski gin

Svijet koktela

  • Uvod u svijet koktela

Otto Barić - Arhitektura u vinarstvu

  • Frank Gehry - Marques de Riscal

Mario Jukić

  • Vinarija Soldo, Vetovo

{tab=Riječ urednika}

Ljeto je stiglo naglo i iznenada. Iznenadilo me kao snijeg naše zimske službe. Ali dobro; kad je već stiglo. valja se prebaciti na ljetni mod.

Meni, osobno, ljeto je idealno za uživanje u hladnim pjenušcima, tako da sam se silno radovao festivalu pjenušaca - Bubblesima u Klovićevim dvorima; na žalost ta priča nije baš dobro prošla, ali o tome u sljedećem broju G.E.T. Reporta.

Održala se i Zelinska vinska manifestacija. Na žalost, nisam bio, ali čujem da je bilo dobro i puno bolje organizirano nego prošle godine. Dakle, možda je moj pomalo kritični tekst prošle godine ipak urodio plodom. Bravo Zelinčani!

Međutim, ovo ljeto bi moralo biti u znaku Pošipa. Kao što znamo, Pošip je prvo zakonom zaštićeno vrhunsko bijelo vino u bivšoj državi pa samim time i u Hrvatskoj, a ove godine slavimo 50 godina od te zaštite. I ove godine, na prijelazu sedmog i osmog mjeseca, održat će se dani Pošipa, tako da - stavite ih u svoj kalendar i vidimo se na Korčuli.

Naravno, dolaskom ljeta dolazi i takozvana sezona kiselih krastavaca. U stvari, ne događa se ništa bitno. Počinju godišnji odmori, prestaju manje-više sva bitna događanja pa tako i ona vinska. U turističkoj sezoni svi vide priliku za zaradu što ne čudi, jer stranci su nam ovdje samo tih par mjeseci.

Ali ovog ljeta neće se baš svi odmarati - G.E.T. Report sprema veliko iznenađenje. Naime, u pripremi je tiskana verzija G.E.T. Reporta. Tako ćete, uskoro, moći G.E.T. Report uzeti u ruku i prolistati, uz svoju kavu ili čašu vina.

Mi se tome jako radujemo, a nadam se i vi.

Do sljedećeg broja,

veliki G.E.T.- ovski pozdrav!

Tomislav Stiplošek