Srijeda, 16 Prosinac 2020

Disappear for Good: pogledajte novi videospot Tomislava Golubana

Napisao:  G.E.T. Silvija Munda
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Disappear for Good: pogledajte novi videospot Tomislava Golubana

Drugi singl s Golubanovog jedanaestog studijskog albuma "Memphis Light", pjesma „Disappear for Good“ (Izdavač Spona Digital, 2020.), dobio je svoj videospot koji je snimio Luka Smuk. Spot jednostavnom, profinjenom i mističnom simbolikom sjajno odgovara ritmu i ugođaju pjesme. Spot možete pogledati ispod teksta.

Nadu u bolje sutra nitko nam ne može oduzeti!

"Naši su životi kao jedan potez kistom. Njime kreiramo, popravljamo, prekrivamo, uništavamo, ponovno kreiramo. Nikad ne smijemo izgubiti želju da slikamo nešto novo na svom životnom platnu, nikako ne smijemo izgubiti vjeru i nadu.“, kratko se osvrnuo Tomislav Goluban,

U ove neobične dane, prirodni tok života trajno nam je promijenjen. Na nama ostaje kako ga usmjeriti. Potonuti u melankoliju ili aktivirati svoje vlastiti "kist i platno"? Blues glazba je često pratila ljude kao oslonac u teškim vremenima pa vjerujemo da će vas ovaj Golubanov uradak, barem na trenutak odvesti u neku drugu dimenziju, bolju od naše trenutne, kaotične i nepredvidljive.

pjesme i nastupi Tomislava Golubana pršte energijom, strašću, humorom i nadasve urnebesnom svirkom

Kratko o Tomislavu Golubanu:

Tomislav Goluban je svirač usne harmonike i skladatelj iz Zaboka koji na zanimljiv način spaja blues i hrvatsku tradicionalnu glazbu. Njegove pjesme i nastupi pršte energijom, strašću, humorom i nadasve urnebesnom svirkom.

Osvojio je 4 Diskografske nagrade Porin i 3 nagrade Status Hrvatske glazbene unije, bio je prvi hrvatski predstavnik na svjetskom natjecanje blues sastava u Memphisu (SAD), nastupao u više od 20 različitih zemalja i 2 kontinenta (Europa i SAD), osvojio 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. i postao indosant najpoznatijeg proizvođača usnih harmonika Hohner. Aktivan je u obrazovanju mladih, pokretač je i organizator Zagorje Blues Etno festivala, jedan je od osnivača te prvi predsjednik (2010.-2012.) udruge Hrvatske blues snage (HBS). 

Pogledajte spot: