Materijal nalik koži dobiven od gljiva ima značajan potencijal, prije svega u pogledu održivosti Koža je izdržljiv i svestran materijal koji se u svakodnevnom životu koristi u raznim područjima kao…
Prosječan Hrvat godišnje pojede 15-ak kilograma jabuka, a najomiljenije su nam sorte idared, zlatni delišes i jonagold Jabuke volimo jer su uvijek dostupne, nisu preskupe, a biramo ih ponajprije prema…
I u ovim zahtjevnim uvjetima poslovanja u vrijeme pandemije, Franck je nastavio s redovnim investicijama u proizvodne pogone, IT sustave te, u manjem obujmu, u ugostiteljsku opremu. Ukupne investicije u prvih…
Dok se svi brinemo oko pandemije i onoga što ona nosi na svjetskoj ekonomskoj razini, Nika Pintar i Bruno Balen osnivači hrvatskog startupa Cidrani, odlučili su uložiti u kreiranje prehrane…
Kokteli sa šarenim suncobranima, prepuni zaslađenih sokova i kandiranih višanja stvar su prošlosti. Danas je popularan pristup spravljanju koktela ili miksologiji, koji je dobio naziv craft bartending. Sljedbenici ovog pristupa…
Osim konzumacijom vode i napitaka, toliko potrebna tekućina u ovim vrućim danima može se unijeti i određenim namirnicama u zabavnim i kreativnim receptima O nužnosti pravilne hidracije zasigurno ste već…
Studenac i Hrvatski Crveni križ još jednom su udružili snage za pomoć najpotrebitijima, ovog puta na lokaciji Biograda na moru, Knina, Metkovića, Imotskog i Pule. Nakon travanjske donacije u visini…
Kao što sve zaštitne kreme za sunčanje nisu iste, nisu niti sve vode stvorene jednake. Postoje prirodna mineralna voda, izvorska voda te stolna voda, a mi želimo onu najkvalitetniju, koja…
Programima ICP-a u protekloj godini obuhvaćeno gotovo 49.000 malih uzgajivača kave i obiteljskih farmi u šest regija diljem svijeta. Inicijativa International Coffee Partners (ICP), među čijim je članicama i tvrtka…
Zlatnu medalju za svoj Teranino na ovogodišnjem je natjecanju London Spirits Competition, jednom od najpriznatijih u Europi kada je o alkoholnim pićima riječ, u kategoriji likera dobila Destilerija Aura iz…