Utorak, 02 Veljača 2016

Funk'n'Disco uz pjenušac Barun (i novi wine bar u Zagrebu)

Napisao:  Foto: Helena Pletković
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Funk'n'Disco uz pjenušac Barun (i novi wine bar u Zagrebu)

Degustacija Barundićevih vina, posebice nagrađivanog mu pjenušca, održana je u novootvorenom wine baru Red Red Wine. Mjesto je to koje će nesumnjivo podići kvalitetu Zagrebačke eno-gastro scene. Bitan segment ovog bara je svakako glazba. Naime, puno je toga podređeno baš glazbi - počevši sa samim uređenjem, u kojem dominiraju fotografije glazbenika, omoti ploča i sličnih sitnica. Glazbu koja vlada u ovom lokalu možemo svrstati u, kako to volimo reći, urbanu glazbu, dakle: soul funk , rock i da ne nabrajam dalje... U stvari, baš onako za ekipu 30+, mada je tu večer bilo i dosta onih čije su godine dosta ispod te granice, jer i mladi ljudi znaju prepoznati prave vrijednosti. Treba svakako napomenuti da su i cijene sasvim OK pa i više od toga, tako da Red Red Wine spada u kategoriju lokala u kojima ćete se odlično zabaviti, a neće vas iscijediti do zadnje lipe. Najavljeno je da će uskoro proraditi kuhinja iz koje možemo očekivati razne tapase, ali i bakalar ili tartar biftek i slične delikatese. Trenutno se vinske degustacije odigravaju srijedom, ali ako dođete i neki drugi dan neće vam biti žao. Naime, svaki dan se održava neko tematsko događanje. Nadam se da ćete i našem portalu uskoro moći pratiti najave njihovih događaja.

Degustaciju je, u suradnji Red Red Wineom, organizirala Ljiljana Vinković, Borivoj Vincetić puštao je probrane funk, soul & disco klasike, a iznenađenje večeri bila je Tango koja je svojim Live nastupom najavila nadolazeći album. Na tom albumu nalazi se i pjesma "Samo da mi budeš blizu" za koju je snimljen spot u kojem glavnu sporednu ulogu igra Barundićev šampionski pjenušac. Specijalni gost večeri bio je Tomislav Tržan pa su plesači mogli i naučiti pokoji zanimljiv plesni korak.

{youtube}8vHUp2p9zqY{/youtube}

Vina Barundić... Što reći, a da nije već rečeno? Mala, obiteljska vinarija iz Krašića koja eto, tek sada dolazi do šire publike. Moram priznati da imam sreću poznavati Josipa i Maru već više godina i pratiti njihov vinski razvoj i put. Dakle, u njihovom podrumu naći ćete vrlo dobru graševinu, odličan muškat žuti, ali trenutno je pjenušac broj jedan podruma. To nije nimalo čudno, ako znamo da je Josip dobar dio djetinjstva proveo u Francuskoj, a njegovi još uvijek tamo žive, tako da pjenušava vina sigurno imaju posebno mjesto u njegovom životu. Vina neću opisivati iz vrlo jednostavnog razloga. Oni su, naime, predivni domaćini i kad ih posjetite u njihov kušaoni u Krašiću, to ćete pamtiti, tako da vam ne želim uskratiti to iskustvo. Dakle, prvo u Zagrebu u Hebrangovoj 30, u Red Red Wineu probati Barundićeva vina, a nakon toga pravac Krašić po sve informacije koje vas zanimaju. I o jednima i o drugima sigurno ćemo još pisati.

Pa eto, vidimo se u srijedu na nekoj od sljedećih degustacija u Red Red Wineu.

 

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".