Ponedjeljak, 23 Veljača 2015

Otvorena sezona sajmova Zagrebačkog Velesajma

Napisala: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Otvorena sezona sajmova Zagrebačkog Velesajma

Ovogodišnja sajamska događanja Zagrebačkog velesajma započela su s dva sajma: 24. Zagrebački sajam nautike i 7. Hotel&Gastroteh, međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Zagrebački VelesajamU četiri paviljona Zagrebačkog sajma nautike bila je izložena bogata ponuda brodova, brodskih motora, opreme za ronjenje, ribolov i jedrenje te nautičke odjeće i obuće, što ovu priredbu redovito čini dobro posjećenom, a mnogi du domaći brodograditelji, koji uspješno opstaju na tržištu, predstavili nautičkoj publici svoje nove modele.

zv-berislavAtrakcija su bila dva veslačka čamca GIG 620, izložena u različitoj fazi gradnje. Riječ je replici istog tipa veslačkog čamca sagrađenog 1911. godine u radionici čuvenih brodograditelja obitelji Depolo iz Korčule. Taj čamac se zvao Berislav, bio je dužine 6,20 metara, a služio je za obuku veslača u mnogim pomorskim zemljama.

zv-kulenHotel&Gastroteh, međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija svaki je dan privlačio posjetitelje brojnim "mirisnim“ događanjima i bogatom ponudom.

Svoje proizvode na sajmu su po odličnim sajamskim cijenama nudili i mali proizvođači i obiteljsko poljoprivredna gospodarstva.

Posjetitelji su mogli vidjeti i moderne uređaje poput djelilice i oblikovača tijesta za pizzu, hladnjaka za sazrijevanje različitih vrsta mesa, ili nove načine pakiranja pića.

zv-konobariOdržana su natjecanja u kulinarstvu na kojima su sudjelovali najbolji hrvatski kuhari, a učenici iz Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba, najstarije ugostiteljsko turističke škole u regiji, svakodnevno su posjetiteljima prezentirali svoja naučena znanja i vještine. Kako je pojasnio stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja te škole, Slavko Ratkajec, cilj je bio na sajmu predstaviti profile i zanimanja - slastičar, kuhar i konobar. Naglasio je kako u školi razvijaju inovativne programe za navedena zanimanja, a nastavnici svakodnevno usvajaju nove metode iz profesije kako bi ih prenosili na svoje učenike.

zv-mamvinNajveću pažnju privukao je izložbeni prostor tvrtke mam-Vin, izdavača revije Svijet u čaši, gdje su svakodnevno predstavljali hrvatske pjenušce i vina sorti graševina, plavac mali, malvazija i žlahtina uz jela koja su za tu priliku pripremili chefovi kuhinja poznatih zagrebačkih restorana.