Utorak, 15 Lipanj 2021

Održan Pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu

Napisao:  G.E.T. Julio Frangen
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Održan Pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu

Zajedničko promicanje zagorskih vinara na destinaciji, izvrstan je put boljoj prodaji vina i prepoznatljivosti vrhunske kvalitete zagorskih vinara.

U subotu 12.6.2021., održan je Pjenušavi zagorski doručak u vinogradima vinarije Petrač, na Hršak Bregu u suradnji s TZKZŽ i TZP Srce Zagorja. Na ovoj zanimljivoj i originalnoj priredbi, održanoj uz poštovanje epidemioloških mjera, predstavilo se pet zagorskih vinarija: Petrač, Vuglec, Bodren, Bolfan i Kota.

 Održan Pjenušavi zagorski doručak na Hršak BreguOkupljenima se uvodno obratila gospođa Sanja Škrinjar, voditeljica ureda TZ Krapinsko-zagorske županije i uime župana Kolara pozdravila sve nazočne -  vinare, predstavnike medija i goste, te pohvalila događaj, kao jedan od prvih u Zagorju, nakon covid-stanke; najavila  je sajmove i druge događaje na otvorenom kojima će Zagorje pozivati turiste u svoj kraj i promovirati sve zagorske vrijednosti i ljepote.

Na doručku su gosti mogli kušati petnaestak pjenušaca uz domaće proizvode - pekarnica Dubravica osigurala je razne vrste peciva i kruha, sireve i druge proizvode predstavila je poznata zagorska mljekara Veronika, ukusne štrukle i zlevanku ponudio je restoran Rosetina. Vinarija Petrač ponudila je svoje domaće salame i kobasice.

Održan Pjenušavi zagorski doručak na Hršak BreguOko 13h održano je "En primeur ZAGORJE“ (premijera jednoga novog vina svake vinarije): vinarija Petrač predstavila je novi Chardonnay sur lie 2020;   vinarija Bolfan već nagrađivani Sauvignon blanc 2020,  Vinarija Kota novi pjenušac 255 (cuvée chardonnaya i rajnskog rizlinga); vina Vuglec novi pjenušac Baronial 2017 (cuvée chardonnaya i crnoga pinota).  Bodren, nadaleko poznat po slatkim vinima,  ugodno je iznenadio sve nazočne suhim vinom -   Zagorski bregi cuvée  (zajednička inicijativa vinara udruge Vino Zagorje, kojima se brendiraju vina iz Zagorje). Prošle je godine svoj brendirani zagorski cuvée predstavio Vuglec, a  Bodren ove godine, kao spoj sorti chardonnaya, bijelog pinota, rajnskog rizlinga i muškata žutoga. Svi su vinari zaključili da je važno zajedničko promicanje vinske regije i okupljanje vinara na ovakvim manjim događanjima, kada se mogu posvetiti gostima i medijima i ispričati im svoju vinsku priču. Nakon Pjenušavoga doručka, gostima se  preporučilo da ostanu na destinaciji, istražuju dalje Zagorje i provedu prelijepi sunčani dan u prirodi.

Sljedeći pjenušavi doručak planiran je u Srijemu, 10.7.2021.