Utorak, 18 Kolovoz 2020

Wine Cellar Escape – vinska degustacija za avanturiste

Napisao: 
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Wine Cellar Escape – vinska degustacija za avanturiste

Konačno! Konačno je netko napravio odmak od uobičajene vinske degustacije; naravno, tko drugi nego Ivica Matošević. Uvijek je bio ispred vremena, uvijek onaj koji postavlja nove standarde. Ok, nije on kreirao samu prezentaciju, ali je shvatio vrijednost iste i dao joj priliku. Znam da će mnogi reći da to nije vinska priča i slično, ali moramo shvatiti da veći dio publike ipak zanimaju tek osnovne informacije o vinu i sama kvaliteta vina. Ljudi traže doživljaj, a kroz ovaj doživljaj će još više naučiti o vinu.

img 20200724 114619 1

O čemu se, zapravo, radi?

U podrumu Vina Matošević, smještenog u Krunčićima, osmislili su vrlo osebujan način kušanja vina te ga objedinili pod nazivom „Wine Cellar Escape.“ Ova, sve samo ne tipična degustacija, nastala je po uzoru na „escape room“ igre u kojima tim igrača zajednički otkriva tragove, rješava zagonetke i izvršava zadatke u jednoj ili više soba kako bi napredovao i postigao određeni cilj u ograničenom vremenu.

„Željeli smo ponuditi uzbudljiv, avanturistički način kušanja i doživljavanja naših vina, kao i potaknuti goste da nauče nešto o vinu općenito“ rekla je Valentina Babić, koja je ujedno i osmislila ovu atipičnu vinsku turu.

Wine Cellar Escape je zapravo edukativna i zabavna vinska tura koja, kao i ona klasična, započinje obilaskom podruma i upoznavanjem s poviješću vinarije nakon čega igrači dobivaju svoju prvu grupu zadataka. Sudionici će rješavanjem enigmatskih, matematičkih, kriptografskih i ostalih zadataka, morati sakupiti ukupno 3 predmeta kako bi mogli pristupiti četvrtom, ujedno i nagradnom zadatku praktične naravi. Naime, u 3 ponuđena vina, pokušat će pogoditi barem jednu aromu kojom se kušano vino odlikuje. Ako zadatak riješe uspješno, slijedi nagrada.

cellar escape

No to nije jedini zadatak u kojemu će sudionici moći degustirati vina iz podruma. Naime, igrači na samom početku, prije obilaska podruma, dobivaju čašu s vinom. Pogode li o kojoj se sorti radi, dobit će jedan „hint“, odnosno pravo na malu pomoć pri rješavanju zadatka koju će moći iskoristiti bilo kada tijekom igre. Pravo na pomoć dobit će, uključujući kušanje vina, još dva puta u nastavku igre.

Igra je namijenjena grupama od 2 do 5 osoba. Za sudjelovanje u igri potrebno je najaviti se na broj telefona: 052 448 558 ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi domaćini na vrijeme pripremili sve potrebne rekvizite za igru. Stoga, naoružajte se znanjem i povedite svoje prijatelje u pravu vinsku pustolovinu!

matosevic i get

Bravo za ekipu Ivice Matoševića! Sigurno ćemo doći i proći ovu prezentaciju.

I da, jedva čekam da Ivicu ugostim u Vinskim razgovorima.

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".