Iz Korlata, jednog od najposebnijih vinograda u Hrvatskoj, u vinske čaše slila se nova raskošna linija vrhunskih crvenih vina Cabernet sauvignon, Syrah i Merlot
U posebno dekoriranom ambijentu, zagrebačkog restorana ManO2, brojnim ljubiteljima najfinijih vina i okusa s ponosom su predstavljena vrhunska vina Korlat 15. Dobrom raspoloženju okupljenih pridonijeli su ukusni zalogaji iz kuhinje chefa Hrvoja Kroflina, čije se kulinarsko umijeće izvrsno sljubilo s linijom Korlat 15. Poseban je izazov bio osmisliti meni koji bi bio u idealnom skladu isključivo s crvenim vinom, a nekoliko riječi dao je glavni enolog Badela 1862, g. Dubravko Ćuk, koji je zajedno sa chefom prije svakog slijeda iznio pojedinosti o svakom od ponuđenih vina.
Vrhunska crvena vina brenda Korlat vinskoj sceni predstavljena su prvi puta berbom 2007. i odmah su osvojila srca brojnih obožavatelja posebnim dizajnom, raskošnim okusima i vrhunskom kvalitetom. U zadnjih 10 godina primili su preko 70 nacionalnih i internacionalnih priznanja poput Decantera, Mundusvini, IWC, Cobcours mondial de Bruxelles, Vinalies Internationales Paris i brojne druge.
Sigurni smo da će berba 2015., izvrsnom kvalitetom te sočnim i bogatim okusom, osvojiti srca brojnih obožavatelja.
{module id="431" }
MENI:
Hladno predjelo; KORLAT 15 Merlot
Dimljeni tartar od palamide, carpaccio od tri vrste cikle, diplomat od komorača i krastavca
Toplo predjelo; KORLAT 15 CABERNET SAUVIGNON
Texture cvjetače (krema od listova cvjetače, cvjetača u kozjem maslacu, sirova cvjetača s žumberačkim tartufom)
Glavno jelo; KORLAT 15 SYRAH
Janjeća noga pečena na otvorenoj vatri na drvu trešnje, ragout mladog graška, krumpir pečen u aktivnom ugljenu, janjeći jus & garum
Pre dessert; KORLAT SUPREME 2013.
Macaron od borovnice i fermenitranih limuna, guščja jetra
Dessert; KORLAT BOUTIQUE 2015.
Domaći sladoled od ličkog jogurta, sušene jagode, šumske jagode, čips od mlijeka