Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323
Ponedjeljak, 11 Ožujak 2013

Zagreb Pink Day

Napisala:  Ivana Tepeš Galić
(Reading time: 1 - 2 minutes)
s otvorenja festivala s otvorenja festivala

U organizaciji Udruge wow - Žene i vino Dan žena postao je Pink Day.

Naime, upravo na taj dan članice udruge organizirale su prvi Zagreb Pink Day, u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u Zagrebu.

Na ovom festivalu ružičastih vina okupilo se šezdesetak izlagača i predstavilo više od dvije stotine mirnih i pjenušavih ružičastih vina iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine. Festival je trajao od 13 do 20 sati, zabilježivši izuzetno dobru posjećenost.

U okviru Pink Daya priređena je i humanitarna akcija namijenjena Autonomnoj ženskoj kući. U cilju podržavanja ove akcije, poznati dizajner Karim Rashid poklonio je stotinu ružičastih privjesaka, koje su kupovali posjetitelji festivala i na taj način izrazili svoju potporu zlostavljanim ženama.

Udruga G.E.T. je podržala festival medijski, kroz TV emisiju G.E.T. Report, ali i na još dva načina.

Predsjednik udruge, Tomislav Stiplošek, sudjelovao je na okruglom stolu s temom "Predrasude o ružičastim vinima: Ružice, Opolo ili Rosé?" koji je moderirala enologinja Ivanka Rosati.

okrugli stol okrugli stol / foto: Ivana Tepeš Galić

U suradnji s tvrtkom Orbico kao izlagači smo predstavljali ružičasti pjenušac Valentina, vinarije Mastnak iz Slovenije. To je pjenušac od crnog pinota, chardonnaya i laškog rizlinga. Boju mu, naravno, daje crni pinot. Poluslatki je, ali s tako malim ostatkom šećera da jeu na okus kao suhi. Posjetitelji festivala bili su zadovoljni svježinom i lakoćom ovog pjenušca.

pjenušci Mastnak pjenušci Mastnak / foto: Ivana Tepeš Galić