Na ugodnom druženju s novinarima predstavljeni su 22. veljače, novi hrvatski članovi udruženja Jeunes Restaurateurs (JRE), među kojima je i zagrebački Bistro Apetit zajedno sa svojim chefom Goranom Kočišem.
Radi se o najpoznatijem europskom udruženju vrhunskih mladih chefova kojima je zajednički njihov talent i strast kojom pristupaju svom svakodnevnom poslu. Njihove inovativne vještine uspješno integriraju kulinarsku tradiciju zemaljaiz kojih potječu što potvrđuju i kulinarske senzacije chefa Gorana Kočiša.
„Izuzetna mi je čast pridružiti se europskim kolegama u ovom uglednom udruženju koje je prepoznalo naš rad i uvrstilo Bistro Apetit na gastronomsku kartu Europe. To je izniman uspjeh ne samo za Bistro, već i za Zagreb i Hrvatsku općenito, jer je gastronomski aspekt turizma oduvijek vrlo bitan. Pri tom ne zaboravljamo naše stalne goste za koje gotovo svakodnevno kreiramo nove sljedove i tako postavljamo nove kulinarske standarde.“, rekao je tom prilikom chef Kočiš.
Inače, udruga mladih chefova Jeunes Restaurateurs osnovana 1974. u Parizu s ciljem čuvanja, razvijanja i jačanja kulinarskog naslijeđa između generacija, a u 16 europskih zemalja okuplja 340 chefova, od kojih čak 180 nosi Michelinove zvjezdice.
Na druženju je ujedno najavljena humanitarna večera JRE chefova koja će se održati 29. veljače u Muzeju prekinutih veza kojoj je cilj kroz umjetnost gastronomije pomoći onima kojima je to potrebno.