Ručno rađena tjestenina i talijanski specijaliteti u prvoj urbanoj trattoriji
Zagreb je postao bogatije gastro odredište za jedan potpuno nov koncept restorana – urbanu trattoriju Cantinu – koja je otvorena u sklopu Importanne Galerije. Pod imenom Cantina, prva zagrebačka urbana trattorija donosi fast casual koncept restorana. Radi se novijem tipu restorana koji nude kvalitetu obroka na razini restoranske usluge, ali s nešto jednostavnijim menijem u smislu raznovrsnosti ponude, kako bi se obroci mogli pripremati od svježih namirnica na brz i jednostavan način. Velika prednost takvog koncepta je brza i jednostavna priprema jela za take out za sve koji obrok konzumiraju kod kuće ili u uredu.
Talijanski Chef Roger Nordio istaknuo je: „Cantina je, kako kaže i službeni slogan, cuccina fina čija se kuhinja temelji na brižnom odabiru isključivo svježih, sezonskih namirnica, ručnoj izradi tjestenine, raznim umacima, klasicima poput focaccie i crostate, pomno odabranim talijanskim suhomesnatim proizvodima i sirevima iz raznih talijanskih regija.“
Istinski zaljubljenik u talijansku kuhinju Chef Nordio kreirao je meni Cantine prema tradicionalnim talijanskim kulinarskim principima. Uz sjećanje na noninu kuhinju uz neopisivu ljubav prema hrani Chef Nordio svojim kreacijama stvara jedinstveni gastro užitak. Posebnost koncepta urbane trattorije očituje se i u tome što je kuhinja sastavni dio restorana te gost svjedoči pripremi koju Chef Nordio ne mistificira iza zatvorenih vrata, već ponosno demonstrira svoju strast prema hrani.
Uz prefinu tjesteninu, uz koju se ističe i doručak s ponudom Club sandwicha, fritate i croisanta, neizostavna su vrhunska vina tradicionalnih talijanskih sorti pinot grigia, chiantia te frizante vina, ali i hrvatskih vina te talijanskih grappa i piva. Za sve one koji obrok ne mogu zamisliti bez slatkog zalogaja, u Cantini će uvijek moći pojesti vrhunski tiramisu, klasične profiterole ili sočne crostate.
Posjetite Cantinu i zasigurno ćete imati neodoljivu potrebu vratiti se po još!