Petak, 23 Siječanj 2015

Hrvatska enogastronomija u kontekstu razvoja turizma

Napisala: 
(Reading time: 1 minute)
Hrvatska enogastronomija u kontekstu razvoja turizma

Odbor za turizam Hrvatskoga sabora u suradnji s Međimurskom županijom u cilju promocije i popularizacije te unapređenja kvalitete hrvatskog turističkog proizvoda održat će sjednicu na temu „HRVATSKA ENO-GASTRONOMIJA U KONTEKSTU RAZVOJA TURIZMA".

U prvom dijelu sjednice predviđena su uvodna obraćanja:

  • Damira Fabijanića, glavnog urednika časopisa „Iće i piće"
  • Prof. dr. sc. Edija Maletića, predstojnika Zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagreb
  • Mate Jankovića, chefa
  • Veljka Barbierija, gastronomskog stručnjaka i pisca

Prije uvodnih izlaganja bit će predstavljeni primjeri dobre prakse u Međimurskoj županiji.

Očekuje se nazočnost visokih dužnosnika Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva kulture, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva financija, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva poduzetništva i obrta, predstavnika znanstvenih ustanova, strukovnih škola, strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu, jedinica regionalne samouprave, turističkih zajednica te ostalih aktera hrvatskoga vinarstva i gastronomije.

-

Naravno, svi koji nas prate, znaju da G.E.T. konstantno promiče enogastro turizam i aktivno radi na njegovom razvoju. Zato -  bit ćemo prisutni na ovoj sjednici pa ćemo vas izvijestiti o važnim detaljima i donesenim zaključcima.