Utorak, 27 Svibanj 2014

Slavonska košarica predstavljena u Zagrebu

Napisala: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Slavonska košarica predstavljena u Zagrebu

Turistička zajednica Slavonskog Broda u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba organizirala je niz sadržaja u sklopu tradicionalnih dana Slavonskog Broda u Zagrebu. Jedan od zanimljivih događanja bila je i prezentacija najvećeg turističkog klastera u Hrvatskoj „Slavonska košarica“ u suradnji s Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, u zagrebačkom hotelu Westin.

Klaster je uzvanicima prezentacije predstavio predsjednik Klastera i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, te pozvao Zagrepčane, ali i zagrebačke ugostitelje i hotelijere neka se uvjere u kvalitetu i bogat izbor slavonskih proizvoda.

Krešimir Brlić, djelatnik slavonskobrodske Turističke zajednice, predstavio je web stranicu Slavonske košarice na kojoj se mogu provjeriti sve informacije o klasteru, članovima i proizvodima.

Na prezentaciji je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je istaknuo je kako nitko, pa ni on, ne može odoljeti slavonskim delicijama. Pozvao je svoje sugrađane na solidarnost i pomoć svim Slavoncima sa poplavljenih područja.

{jb_greenbox}Klaster je, u skladu s turističkim masterplanom za grad Slavonski Brod,  osnovan 2011. godine kao klaster "Slavonski Brod", a već u siječnju 2012. mijenja ime u "Slavonska košarica" i širi se čak i izvan županije. Danas okuplja 108 članova, uglavnom proizvođača domaće hrane, vina, voćnih rakija, sokova, džemova, ručnih radova... s područja svih pet slavonskih županija.

Osnovni cilj Košarice je unapređenje turističke djelatnosti u istočnoj Hrvatskoj, kroz razne edukacijske radionice za članove, promociju i distribuciju proizvoda te nastupe na sajmovima i održavanja posebnih prezentacija na pojedinim turističkim tržištima u zemlji i inozemstvu, a strateški partner klastera je Ekonomski fakultet u Osijeku.{/jb_greenbox}

Dani Slavonskog Broda u Zagrebu nastavljaju se 6. lipnja, prezentacijom turističke ponude grada Slavonskog Broda na poslovnoj radionici "Buy Croatia" za touroperatore u organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, a 7. lipnja i međunarodnim stručnim skupom "Menadžment" u organizaciji Visoke škole "Baltazar Adam Krčelić" iz Zaprešića, te znanstvenom prezentacijom "Sredstva iz Europskih fondova kao preduvjet integralne obnove tvrđave Brod".

[icon name="camera" size="14" color="green"] galerija fotografija: