Petak, 16 Svibanj 2014

Rakija ShowRoom u Zagrebu

Napisala: 
(Reading time: 1 minute)
Rakija ShowRoom u Zagrebu

Jučer je u restoranu Kulinarijat na zagrebačkoj Opatovini, u organizaciji HF Eko Etno Grupe održan Rakija Showroom, izložba i prezentacija rakija i likera malih proizvođača iz Zagreba i okolice. Proizvođači Brigljević, Kosovac, Didulica, Hedonica, Šuliček, Trupeljak i Čepuran prezentirali su svoje rakije i likere. Uz poznatije rakije – lozovaču, šljivovicu, travaricu, medicu i  viljamovku – prezentirane su i druge zanimljive rakije i likeri, primjerice dunja, šumsko voće, jagoda te nekoliko zanimljivih rakija kao što su rakija od svijetle i tamne pive, rakija s aronijom, oskorušom, hrvatski vinjak, itd. 

[quote width="auto" align="none" border="#d3bb7c" color="#999" title="Dijana Katica, predsjednica Uprave HF Eko Etno Grupe"]I ova je izložba pokazala primjetno kontinuirano povećanje kvalitete domaćih proizvođača rakija i likera, koje se stalno potvrđuje brojnim domaćim i inozemnim nagradama za naše proizvođače.[/quote]

Nakon prvog Rakija Showroom-a u Kulinarijatu, može se zaključiti kako i Hrvatska ima visoku kvalitetu rakija i likera. Ovakve su prezentacije domaćih proizvođača svakako jedan od načina učinkovite promocije kvalitete domaćih proizvoda, posebice prema inozemstvu.