Nedjelja, 17 Svibanj 2020

Turinela maslinovo ulje - zlato u New Yorku

Napisao/la:  Dijana Grgić
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Turinela maslinovo ulje - zlato u New Yorku

Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC World održanom u New Yorku, hrvatski proizvođači maslinovog ulja ostvarili su veliki uspjeh pokupivši čak 34 medalje od 60 poslanih uzoraka.

Među pobjednicima se istaknuo i istarski OPG Turinela osvojivši zlatnu medalju za svoje ulje Turinela. Ova nagrada dokaz je vrhunske kvalitete koju prepoznaju i svjetski stručnjaci.

Naš maslinarski put započeo je prije 10 godina. Posvetili smo se kvaliteti bez kompromisa, nadajući se da ćemo jednog dana biti među najboljima. I evo nas! To nas dodatno motivira da težimo izvrsnosti i u godinama koje dolaze – ističe Aurora Volarević, vlasnica OPG-a.

Na ovogodišnjem natjecanju prijavljeno je 900 ulja iz 26 zemalja svijeta. Natjecanje maslinovog ulja NYIOOC koje se svakog proljeća održava u New Yorku najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje maslinovog ulja, a njegovo godišnje popisivanje dobitnika nagrada smatra se autoritativnim vodičem za najbolja maslinova ulja.

OPG Turinela iz Labina proizvodi svoja ekstra djevičanska maslinova ulja tradicionalnim metodama, a put ka uspjehu nije uvijek jednostavan.

Dok smo se nadali našoj najvećoj berbi dosad, neočekivano nas je pogodila loša sezona. Unatoč poteškoćama, nikada nismo žrtvovali kvalitetu našeg maslinovog ulja. Uz nekoliko ruku pomoći i puno upornosti, naša najteža sezona bila je ta koja je kući donijela zlato – rekla je Aurora Volarević.

Kompletan popis dobitnika možete pogledati na službenoj stranici NYIOOC-a: 
https://bestoliveoils.com/search