Petak, 08 Srpanj 2016

Sladoledi originalne talijanske recepture stigli u Zagreb

Napisao:  G.E.T. Foto: Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Sladoledi originalne talijanske recepture stigli u Zagreb

U zagrebačkoj slastičarnici Torterie Macaron održano je kušanje sladoleda napravljenog prema originalnoj talijanskoj recepturi, čiji je autor specijalist slastičar, Talijan Giampiero Mele.

"Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće. Tajna se nalazi u omjeru vode i preko 50% voća po izboru, pa ga mogu jesti ljudi koji ne podnašaju gluten, kao i oni koji imaju intoleranciju na mlijeko", kaže stručnjak za sladoled. "Važno je naglasiti da u pojedinim okusima jagoda, borovnica i mango mogu uživati - i vegani."

Kvalitetu ove svima omiljene  slastice garantiraju certifikati BRC (Global Standard for Food Safety), IFS (International Featured Standards), kao i Halal certifikat.

Torterie Macaron – slastičarne s motom: "Tako dobar sladoled!"

Torterie Macaron slastičarnica najpoznatija je po svojoj sjajnoj torti od sira, kao i cheesecakeu s borovnicama, a ljubitelji slatkog zadovoljit će svoje čokoladne pupoljke s našom sada već poznatom Ferrerito tortom. Osim toga, u ponudi su cookies, brownies, praline, ušećereni bademi, te originalni slasni macarons u nekoliko okusa.

Sve slastice pripremaju se svježe na dnevnoj bazi, a u njima se može uživati na lokacijama u Centru Cvjetni, Areni Centru, City Centeru One West i Avenue Mall.