Ponedjeljak, 15 Svibanj 2023

Lista 5 varijanti biljara koje možete igrati u pubu s prijateljima

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Lista 5 varijanti biljara koje možete igrati u pubu s prijateljima
Biljar je klasična igra u kojoj ljudi uživaju generacijama. Cilj je osvojiti bodove ubacivanjem kugli i strategijom sprječavanja vašeg protivnika da učini isto. Ako tražite zabavan način da provedete vrijeme s prijateljima, zašto ne biste otišli u pub koji ima stol za biljar?

Evo pet različitih varijanti kako igrati biljar s prijateljima:

1) 8 ball: Ovo je najčešći oblik biljara, igra se u dva tima od dva igrača, gdje svaki igrač pokušava ubaciti sve svoje kugle (šarene ili pune) te na kraju 8-icu. Igrač koji to prvi uspije, pobjeđuje.

billiards 1
2) 9 ball: ovo je igra koju često možemo vidjeti na TV-u, u profesionalnom biljaru. Cilj igre je ubaciti kugle u numeričkom redoslijedu od 1 do 9. Pobjednik je onaj tko prvi ubaci kuglu broj 9.

3) Cut-throat: ovo je igra koju igraju tri igrača. Cilj igre je ubaciti kugle svih protivnika. Svaki igrač dobiva 5 kugli koje su njegove, a igrači se mijenjaju svakih nekoliko poteza. Pobjednik je onaj kojemu ostane najviše kugli na stolu.

billiards 24) Straight pool: ovo je igra u kojoj se igrači trude ubaciti što više kugli tijekom cijele igre. Cilj igre je ubaciti kugle u redoslijedu od 1 do 15, ali igrači mogu pokušavati ubaciti bilo koju kuglu.

5) Bank pool: ovo je igra u kojoj se igrači trude ubaciti kugle pomoću udarca sa "zida", odnosno bankshota. Cilj igre je ubaciti pet kugli, ali se moraju ubaciti određenim redoslijedom.

billiards 3
Igranje biljara s prijateljima može biti izvrstan način da se zabavite u pubu. Možete izazivati jedni druge i isprobavati različite varijante igre kako bi stvari bile zanimljive. Legenda pub u Zagrebu odlično je mjesto za uživanje u partiji biljara s prijateljima. Imaju super atmosferu i veliki izbor pića u kojima možete uživati dok igrate. Stoga okupite ekipu i uputite se u Legendu na zabavan izlazak uz vrhunska pića i dobru zabavu!