Ponedjeljak, 21 Lipanj 2021

Održan prvi hrvatski "Zalazak & koncert u vinogradu"

Napisao:  G.E.T. TZ Meridiana Slavonica
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Održan prvi hrvatski "Zalazak & koncert u vinogradu"

TZ Meridiana Slavonica organizirala je jedinstven događaj u vinogradu na kojem su posjetitelji uživali svim čulima 

U subotu, 19.lipnja u vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ održan je „Zalazak & koncert u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i TZ Brodsko-posavske županije. Na području mlade TZ Meridiane Slavonice u kojoj su spojene tri općine Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela nalaze se obronci Dilj gore u čijim brdima uspijevaju vrhunska vina jer je položaj idealan za uzgoj vinove loze.

Manifestacija je započela vinskom radionicom „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ na kojoj je prof. Marija Vukelić predstavila vina sa stupničkih brda vinarija Galić, Jurković, Vinković, Vučković, Aladrović, Grozdanović. Polaznici radionice bili su iznimno zadovoljni kvalitetom vina i raznim vrstama vina, od pjenušavih do mirnih, suhih do polusuhih, mladih i odležanih, bijelih, ružičastih, crvenih. Najvažnija sorta vinogorja je graševina, a uz nju se uzgajaju i chardonnay, rajnski rizling,  cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot.  

Zalazak & koncert u vinogradu

Nakon radionice posjetitelji su mogli kušati vina navedenih vinarija na izlagačkim mjestima, tik uz vinograd gdje je, oko 18.30 počeo koncert poznatoga hrvatskoga jazz sastava Borna Šercar's  Jazziana Croatica.  Autentičan zvuk hrvatskoga jazza u  zelenilu stupničkih vinograda uz čašu vina  - stvorio je jedinstven doživljaj u kojemu su uživali svi posjetitelji, domaći i strani, koji su upravo zvog ovoga događaja došli u Brodski Stupnik. 

Zalazak & koncert u vinogradu - pobjednička fotografija: Livia MadunaPosjetitelji su svoj doživljaj zabilježili i fotografijama te tako sudjelovali na foto nagradnom natječaju „Zalazak u vinogradu“. Sve fotografije su objavljene na FB- događaju na stranici Meridana Slavonica, s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. Pred sam kraj događaja odabrana je najljepša fotografija autorice Livia Maduna  i time osvojila romantičnu večeru za dvoje.   

Na završetku manifestacije, Mateja Pejanović direktorica turističke zajednice Meridana Slavonica,  zahvalila je svima na dolasku te obećala još sličnih, zanimljivih događaja kojima će turiste privući u ovaj prelijepi, još neistražani kraj.

 FB događaj i galeriju fotografija zalaska pogledajte na linku: www.facebook.com/events/249997376924494