Majstor kuhar Branko Ognjenović i Dunja Mutevelić pripremili lagane i fine zalogaje
Nova kampanja za PIK Zlatnu kuhanu šunku i PIK Šunku u ovitku, koje imaju zajednički nazivnik s 2% masnoće, pokazuje sve prednosti ovih vrhunskih proizvoda. Osim što su sočne, ukusne i pripremljene od najkvalitetnijih komada mesa, ove šunke sadrže samo 2% masnoće te su idealne za sve one koji paze na svoju liniju. Jednako tako, PIK Šunke ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten niti soju.
Jedna od glavnih protagonistica novog spota za PIK Šunke je i poznata voditeljica Dunja Mutevelić koja se oduševila šunkama i poželjela proširiti svoja kuharska znanja pa se odlučila posjetiti Branka Ognjenovića i saznati kako na jednostavan način pripremiti fina jela uz njegovu stručnu pomoć.
Majstor kuhar Branko Ognjenović uvijek nesebično prenosi svoja znanja na sve koji su željni naučiti nešto novo. Za ovu priliku, chef Ognjenović pripremio je proljetnu kajganu s PIK Zlatnom kuhanom šunkom koju je začinio bučinim uljem te PIK Šunku u ovitku na havajski s ananasom i karameliziranim šećerom. Iako se na prvi pogled čini kako je riječ o nespojivim namirnicama, kombinacija voća i šunke oduševila je Dunju Mutevelić. Probajte ove recepte kod kuće, možda oduševi i vas.
Recepti
Proljetna kajgana s bučinim uljem
Sastojci za dvije osobe:
- Nekoliko kapi suncokretovog ulja
- Dvije kockice maslaca
- 1 dcl slatkog mliječnogvrhnja
- 10 dag PIK Zlatne kuhane šunke
- 4 jaja
- Vlasac, sol i papar po želji
- Nekoliko kapi bučinog ulja
Priprema:
PIK Zlatnu kuhanu šunku narežemo na kockice i prepržimo na maslacu s malo suncokretovog ulja. U zdjelici razmutimo jaja sa slatkim mliječnim vrhnjem te ih nakon par minuta dodamo na tavu šunki. Kajganu lagano miješamo prema sredini, dodamo sol i papar po želji te kad jaja poprime lijepu žutu boju maknemo s izvora vatre. Proljetnu kajganu serviramo uz sitno sjeckani svježi vlasac i nekoliko kapi bučinog ulja koje će cijelom jelu dati finu slatkoću.
Šunka u ovitku na Havajski
- Sastojci za dvije osobe:
- 2 deblje šnite PIK Šunke u ovitku (cca 2 cm)
- 2 koluta ananasa iz konzerve
- 2 kockice maslaca
- Nekoliko kapi ulja
- 10 dag šećera
- Chili po želji
Priprema:
Kolut PIK šunku u ovitku stavimo na tavu koju smo prethodno malo nauljili te pržimo minutu sa svake strane. Na vrh jedne strane dodamo malo maslaca radi finijeg okusa. Paralelno na drugoj tavi karameliziramo kristalni šećer. Kad se šećer otopi, krećemo sa serviranjem. Prvo na tanjur stavljamo prepečenu šnitu šunke, zatim dodamo malo chilija, kolut ananasa te prelijemo s karameliziranim šećerom. Postupak ponovimo još jednom za drugu porciju.