Bicko - gurmanski četvrtak
U zagrebačkome restoranu Bicko (Karlovačka cesta 24) na press druženju uz ručak, vlasnica Sandra Evačić medijima je predstavila novi hedonistički projekt "Bicko - gurmanski četvrtak".
Osnovni koncept ovoga gurmanskog druženja svakog četvrtka su jela iz kuhinje "naših starih", od kojih su neka pomalo zaboravljena i zanemarena u uobičajenoj ugostiteljskoj ponudi.
Svakog četvrtka, po principu "jedi kol'ko možeš", uz simboličnu kotizaciju i gratis piće, gostima se nude tradicionalna kontinentalna jela. Do sredine srpnja, u Bicku će se, uz ugodan ambijent, moći uživati u ovim tradicionalnim jelima:
- četvrtka u mjesecu - jela na žlicu (plućica na kiselo, ćušpajz...)
- četvrtka u mjesecu - fileki (razne varijacije)
- četvrtka u mjesecu - roštilj (ćevapi, pljeskavice...)
- četvrtka u mjesecu - brizle, bijeli bubrezi i jetrica
Uz ova jela, po izuzetno povoljnim cijenama, u posebnoj ponudi su vina Zagrebačke županije, a eno-gastronomski užitak upotpunjuju glazbeni znalci iz nekoliko popularnih sastava.
Restoran Bicko otvoren je u rujnu 2013. godine i vrlo brzo se pročuo na gastronomskoj sceni hrvatske metropole, ali i šire. Tu je u veljači ove godine održan prvi veliki susret Kluba ljubitelja fileka na kojem se okupilo oko 180 ljubitelja tih pučkih delicija.
Opširnije o restoranu i ponudi na: www.bicko.hr. Savjet: prijavite se na newsletter i bit ćete svakodnevno upućeni u aktualni dnevni menu.
Bicko je vrlo pogodan za organizaciju raznih vrsta domjenaka i proslava, uz osiguran parking. Osim ukusne hrane, dobrog izbora pića i pristojnih cijena, može se pohvaliti vrhunskim konobarima i osobljem u kuhinji pod vodstvom chefice Danice Češnjaj.