Tradicionalni uskrsni brunch u kozmopolitskom ozračju Zinfandel'sa uz privlačne specijalitete, u paketu s noćenjem u Esplanadi i doručkom na kultnoj terasi Oleander, mogao bi biti savršen bijeg od stvarnosti.
Ako ostajete kod kuće, odmorite se od kuhanja i naručite novu gurmansku kolekciju proljetnih poslastica za van, spremnih za posluživanje na vašem uskrsnom stolu
Uskrsni vikend u zagrebačkoj Esplanadi dio je tradicije, a ove godine zvuči kao savršena ideja, neovisno o tome živite li u neposrednoj blizini hotela ili na obali. Povedite stoga dragu osobu ili cijelu obitelj u raskošan svijet Esplanade, uživajte u prvim danima proljeća i počastite se provjereno vrhunskom gozbom finih delicija na uskrsnom brunchu u ozračju restorana Zinfandel's. Ondje vas očekuje pjenušava dobrodošlica i slasni brunch specijaliteti s potpisom Esplanadinih chefova od kojih svakako valja kušati koktel sa škampima, guščju jetru, kamenicu s limetom, proljetnu juhu od šparoga, zeca u umaku od slanutka, neizostavne zapečene Esplanadine štrukle, pečeni file palamide s čičokama i sirupom od naranče, kremasti rižoto sa šparogama, slastan dimljeni kotlet od crne slavonske svinje te kolekciju privlačnih slastica poput Ferrero čokoladnog jajeta punjenog tekućom mliječnom kremom, flambiranih jagoda u kremi od pjenušca i bosiljka ili čokoladnog moussea s komadićima kandirane naranče. Ovom gurmanskom doživljaju dodajte noćenje u raskoši sobe Superior, hotelski poklon – domaću ručno rađenu pincu koja će vas podsjetiti na djetinjstvo, mogućnost rane prijave i kasne odjave iz sobe te mogućnost rezervacije privatnog termina u sauni. Svakako isprobajte Esplanadin božanstveni doručak na kultnoj terasi Oleander s pogledom na grad i započnite dan uz najbolju kavu i svježe cijeđeni sok od naranče, počastite se slasnim tostom s avokadom i prženom pancetom, kušajte specijalitet kuće – jaja Benedict ili jaja Royal, fine palačinke s bobičastim voćem i javorovim sirupom, francuski tost s medom i prepustite se istinskom užitku.
Poželite li pak Uskrs provesti kod kuće u krugu obitelji, opušteno i bez stresa u kuhinji, Esplanade za vaš uskrsni stol nudi privlačnu osvježenu Gourmet kolekciju poslastica za van. Domaći ručno rađen Esplanadin kruh sa začinskim biljem, terina od guščje jetre s chutneyjem od jabuke i briošem od maslaca, rillettes od patke s gelom od češnjaka i crostinima sa začinskim biljem, tatarski biftek, salata od hobotnice, fine krem juhe od kukuruza i čičoka, goveđi consommé ili klasičan quiche lorraine tek su dio predjela, dok kolekcija glavnih jela donosi primamljive poslastice kao što su file brancina s pečenim povrćem, pečena janjeća koljenica s mladim krumpirom i mrkvom, confit od telećeg flama s mladim krumpirom i šparogama, mekani i sočni obrazi crne slavonske svinje s pečenim čičokama, umakom od porta, kremom od celera i crnih tartufa, a tu je i neizostavna vruća pečena patka sa zapečenim mlincima i crvenim zeljem s umakom od naranče i anisa. Ne brinite se za slatko – Esplanadini slastičari predlažu tradicionalni Esplanadin kolač sa začinima, sušenim voćem i čokoladom, finu makovnjaču i orahnjaču i neodoljivu selekciju kolačića u pažljivo stiliziranoj ambalaži.
„Naša Gourmet kolekcija za van odgovor je na situaciju u kojoj se nalazimo. Nemogućnost objedovanja u restoranima još nas je prošle godine ponukala da kreiramo ponudu za van. Sada s dolaskom proljeća osvježili smo ponudu velikih obiteljskih porcija koje su se pokazale kao pun pogodak za naše goste koji su navikli na Esplanadine specijalitete, a ovako ih mogu konzumirati svježe pripremljene u vlastitom domu. Tijekom Božića smo imali pravu navalu, pa se gosti već javljaju s narudžbama za uskrsni ručak. Pripremili smo zaista atraktivan jelovnik s vrhunskim namirnicama, kao i poseban jelovnik za Veliki petak koji sadrži riblje specijalitete poput paštete od bakalara, bakalara na bijelo i crveno, a posebno bih istaknuo dimljene očišćene srdele u marinadi od začinskog bilja i limuna s ukiseljenim povrćem uz koje dolazi domaći hrskavi kruh s ružmarinom iz Esplanadine pekarnice”, izjavio je Miroslav Jurić, sous chef Esplanadine kuhinje.
Iznenadite dragu osobu gurmanskim poslasticama s Esplanadinim potpisom. Narudžbu izvršite telefonom na 091 604 2257 ili e-poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., platite bankovnom transakcijom ili aplikacijom Keks Pay, uputite se u Esplanadu, osoblju hotela samo otvorite vrata svojeg automobila i preuzmite narudžbu. Mogućnost dostave limuzinom dodatno se naplaćuje, a cijena se formira na upit. Dopustite da Esplanadini chefovi kuhaju za vas – prepustite se hedonističkim trenucima uz svoje najbliže. Ponuda kolekcije za van Esplanade Gourmet dostupna je svakog dana od 11 do 22 sata. Preporučujemo da jela naručite najmanje dan prije.
Uskrsni brunch poslužuje se u restoranu Zinfandel's u nedjelju, 4. travnja 2021., od 12.30. Uskrsni paket za dvoje (3. – 4. travnja 2021. ili 4. – 5. travnja 2021.) iznosi 229 €* i uključuje jedno noćenje u sobi Superior, slastan poklon, doručak, uskrsni brunch za dvoje uz pjenušac dobrodošlice, kao i ranu prijavu i kasnu odjavu, besplatan superbrzi bežični internet i mogućnost korištenja saunom uz prethodnu potvrdu termina. Boravišna pristojba od 1,60 € po osobi po danu nije uključena u cijenu. Broj paketa i mjesta u restoranu je ograničen. Rezervacija uskrsnog paketa: +385 (0)1 45 666 00, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ǀ Više informacija: Uskrsni paket ǀ Menu za uskrsni Brunch