Četvrtak, 23 Srpanj 2020

Gastro osvrt na Fuliranje Jungle

Napisao:  Silvija Munda
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Gastro osvrt na Fuliranje Jungle

Ovogodišnje Fuliranje Jungle na zagrebačkom Strossmayerovom trgu po broju sudionika manje je nego što smo navikli kod Fuliranja, međutim to nikako ne umanjuje njegovu vrijednost; baš naprotiv - tri vrhunska chefa i jedan vanserijski slastičar zadovoljit će sve vaše gastro afinitete.

Postavka festivala je idlična; puno mijesta, puno hladovine i naravno puno zelenila posebno su impresivne palme (ipak je ovo Fuliranje Jungle). Za to zelenilo zaslužna je tvtka Iris MBM koja je prepoznala ovu manifestaciju, a dobro je znati da u petak i subotu imaju prigodnu prodaju u sklopu festivala.

Fuliranje Jungle

U kućici Garden Kitchena by Marko Palfi, možete probti nekoliko jela, ali posebno preporučujem pizzu sa fantastičnim tijestom fermentiranim 48 sati.

Fuliranje Jungle

Kod Marina Medaka iz RougeMarina najviše ne se dojmio pulled pork sendvič (sendvič s trganom svinjetinom).

Fuliranje Jungle

Mate Janković opet nas je oduševio s veličanstveno začinjenim hot dogom od teleće hrenovke.

Fuliranje Jungle

Naravno na sve tri kućice možete dobiti i burger i svi su jako dobri, no meni je onaj kod Mate Jankovića ipak malo bolji, tako da mi je njegova kućica malo ispred ostale dvije.

Fuliranje Jungle

Slastice Roberta Hromalića... Zar tu uopće treba nešto pisati? Ipak, ovog puta uz kolače imate i njihov sladoled... Dakle, to morate probati!

Fuliranje Jungle

Naravno. uobičajeno - kućica s ginom, hladna piva i sokovi, a i kod vina imate što izabrati.

Fuliranje Jungle

Svakako naglasiti ekipu od 11 DJ’eva koja brine o glazbenom ugođaju i radi to savršeno.

U svakom slučaju, tu možete provesti nekoliko odličnih sati opuštajući se u centru grada.

Dakle: obavezno navratiti!

Ako ne znate gdje s klincima kroz vikend, imaju kreativne radionice pa i onu izrade grafita.

Sve pohvale organizatorima za ovako odličnu manifestaciju u ovim teškim vremenima.

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".