Ljeto je pred vratima...
Broj 37
{tab=Sadržaj}
Novosti
- Ponuda zaposlenja u ugostiteljstvu
- Splitski Paradox na novoj lokaciji
- U Puli otvoren muzej maslinarstva
- Puklavec Family Wines
- Decanter i ove godine uspješan za vina Iločkih podruma!
- Medalje na Decanteru i za Silvanac zeleni iz PP Orahovice
Manifestacije
- Dobri restorani 2017
- Crna ovca uspješno se vratila u Bašku na otok Krk
- Izložba vina kontinentalne Hrvatske
- Wine & Music Zadar
- Vinistra 2017 - Teran se vratio kući
- Palićke vinske svečanosti
- Kulinijada u Jagodnjaku
- Večer vina i umjetnosti
Degustacije
- Vinarija Benvenuti osvojila najprestižnije svjetske nagrade
- Nove etikete i vina iz linije Dika
- Vrhunska craft piva i gurmanske poslastice
- Pivo & kino uz Rittmayer
- Odvažni hrvatski gin
Svijet koktela
- Uvod u svijet koktela
Otto Barić - Arhitektura u vinarstvu
- Frank Gehry - Marques de Riscal
Mario Jukić
- Vinarija Soldo, Vetovo
{tab=Riječ urednika}
Ljeto je stiglo naglo i iznenada. Iznenadilo me kao snijeg naše zimske službe. Ali dobro; kad je već stiglo. valja se prebaciti na ljetni mod.
Meni, osobno, ljeto je idealno za uživanje u hladnim pjenušcima, tako da sam se silno radovao festivalu pjenušaca - Bubblesima u Klovićevim dvorima; na žalost ta priča nije baš dobro prošla, ali o tome u sljedećem broju G.E.T. Reporta.
Održala se i Zelinska vinska manifestacija. Na žalost, nisam bio, ali čujem da je bilo dobro i puno bolje organizirano nego prošle godine. Dakle, možda je moj pomalo kritični tekst prošle godine ipak urodio plodom. Bravo Zelinčani!
Međutim, ovo ljeto bi moralo biti u znaku Pošipa. Kao što znamo, Pošip je prvo zakonom zaštićeno vrhunsko bijelo vino u bivšoj državi pa samim time i u Hrvatskoj, a ove godine slavimo 50 godina od te zaštite. I ove godine, na prijelazu sedmog i osmog mjeseca, održat će se dani Pošipa, tako da - stavite ih u svoj kalendar i vidimo se na Korčuli.
Naravno, dolaskom ljeta dolazi i takozvana sezona kiselih krastavaca. U stvari, ne događa se ništa bitno. Počinju godišnji odmori, prestaju manje-više sva bitna događanja pa tako i ona vinska. U turističkoj sezoni svi vide priliku za zaradu što ne čudi, jer stranci su nam ovdje samo tih par mjeseci.
Ali ovog ljeta neće se baš svi odmarati - G.E.T. Report sprema veliko iznenađenje. Naime, u pripremi je tiskana verzija G.E.T. Reporta. Tako ćete, uskoro, moći G.E.T. Report uzeti u ruku i prolistati, uz svoju kavu ili čašu vina.
Mi se tome jako radujemo, a nadam se i vi.
Do sljedećeg broja,
veliki G.E.T.- ovski pozdrav!
Tomislav Stiplošek