počele su proljetne vibracije
Broj 36
{tab=Sadržaj}
Najava
- Crna ovca crnja nego ikada!
Novosti
- Ponuda zaposlenja u ugostiteljstvu
- Franck Jubilarna kava i kolači
- Svečano otvoren novi Unopiù salon
- Premijerno kušanje vina Ilovčak
- Hvarska Bogdanuša i Plavac mali Cera
- Marko Škarica najbolji sommelier Istre i Kvarnera 2017
- Prestižna nagrada Diani Gluhak
- Bogata turistička ponuda Vukovarsko-srijemske županije
Manifestacije
- Portugieser Du Monde
- 4. Wine & Music
Degustacije
- Kako je Tomaz postao velika vinska zvijezda
- Kraljevina Zelina berbe 2016
- Prva linija pjenušavih vina vinarije Korak
- Kruh naš svagdašnji
Preporuke
- Intermezzo u Kvarneru
- Doručak u Kristalnoj dvorani
Recenzije
- Graševina Mihael, 2015., OPG Gašparinčić
- Cabernet sauvignon, 2014., Masvin
Kolumne - Otto Barić
- Arhitektura u vinarstvu: Korta Katarina
Kolumne - Vinske skitnje
- Napa Valley - Rutheford, Sv. Helena, Calistoga ili nešto bitnije
Kolumne - Mario Jukić
- Iz Osijeka uokolo
- Čoko-karamel torta
- Tortice pistacio - malina
- Kolač od mrkve
{tab=Riječ urednika}
Ove se godine počelo događati ono što se, jednostavno, moralo početi događati... Naime počeli su se gasiti određeni vinski festivali, neki su pokazali da putuju baš u tom smjeru, počeli su nestajati i neki mediji koji su pratili eno-gastro scenu, jer svega je bilo previše. U stvari, vjerojatno je još uvijek previše svega ili, bolje da kažem, nema profesionalnosti kod mnogih koji misle da mogu biti dio eno-gastro scene. Ta činjenica sama po sebi i nije toliko loša, jer vrijeme je da kvaliteta postane jedino što se vrednuje. Vidjet ćemo što nam nose sljedeće godine...
Ono što sigurno nije dobro jest to što nam donosi naša politika i Europa sa svim ovim gužvama na granicama. Nije dobro za turizam. Nisam baš čovjek od teorija zavjera, ali to mi baš izgleda kao nečija loša namjera. Nadajmo se da će Andrej i ekipa iz Vlade to riješiti; naravno, ako ostanu Vlada. Vidjet ćemo što nam nose sljedeći mjeseci.
Ono što, isto tako, nije dobro, to su štete po mnogim vinogradima nastale od mraza. Na nekim područjima, kao na primjer na Korčuli, ali i drugdje, šteta u nekim vinogradima je i 70%, ponegdje čak i više.
Održan je još jedan Dekanter, najeksponiranija svjetsko vinsko ocjenjivanje. Naravno i naši vinari tamo šalju vina na i rezultati su uvijek dobri. Ovo je bila druga godina od kako tamo imamo i svog suca; naravno, riječ je o našem Siniši Lasanu, koji nas je ove godine, u maniri pravog novinara, svaki dan putem video streama izvještavao o novostima iz Londona.
Kakve su bile štete i tko je dobio nagrade u Londonu, vidjet ćemo... Što nam nose sljedeći dani? Nije sigurno. No, sasvim siguro je da već u ovom broju G.E.T. Reporta možete vidjeti prvi članak našeg novog kolumniste Otta Barića, svjetski poznatog arhitekta. Naravno, piše o arhitekturi u vinarstvu.
Do sljedećeg broja,
veliki G.E.T.- ovski pozdrav!
Tomislav Stiplošek