Vino

O vinu, vinarijama, sljubljivanju vina i hrane, vinskim festivalima...

Ponedjeljak, 16 Prosinac 2013

Tomac, Classic 2009, Brut Nature

(Reading time: 1 minute)
Već duži niz godina Tomac je referentni i ponajbolji proizvođač pjenušavih vina u Hrvatskoj. Dugo odležavanje na kvascima, inače snažnijoj podlozi dalo je dodatnu dimenziju i opravdalo uvjetno rečeno ekstremnija…
(Reading time: 1 minute)
  Pasionirani ljubitelji vina, gurmani i općenito gastro hedonisti uvijek će pronaći povod i priliku za čašu dobrog pjenušavog užitka. Za sve ostale tu je blagdansko vrijeme (i još poneka…
Nedjelja, 15 Prosinac 2013

Pjenušava Hrvatska

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Pogledaj rang listu Kao i sve dobre ideje, tako je i ova došla nekako spontano. Moja malenkost je veliki obožavatelj pjenušaca, a bliže se blagdani – treba, dakle, za G.E.T.…
(Reading time: 1 minute)
Sortno viša razina kiseline i umjerena taničnost smješteni u mediteransku klimu dovoljan su preduvjet za proizvodnju skladnih, a opet bogatih i punih vina. Dodate li tome škrto tlo kakvog ne…
Petak, 06 Prosinac 2013

Kutjevo, Graševina Turković 2012

(Reading time: 1 minute)
  Nije čest slučaj da neka od novih etiketa velikih igrača, i još k tome s ostatkom neprevrelog sladora, zaokupi moju pažnju. Na sreću za sve nas, Graševina Turković je…
Srijeda, 04 Prosinac 2013

Stagnum i 777

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Kada pijete Stagnum rade vam sva čula. Prepun je raznih iznenađenja. Neću vas zamarati alkoholima, maceracijama, aftertasteovima... Ono što morate znati je da se Stagnum proizvodi od plavca malog i…
(Reading time: 1 minute)
Daruvarska vrhunska Graševina je jedno od vina s kojima se neizbježno susrećem svake godine po nekoliko puta, kako u privatnom tako i u poslovnom aranžmanu. Čest je odabir uvjetno rečeno…
Petak, 15 Studeni 2013

Korak, Rizling 2011

(Reading time: 1 minute)
Nije vječno ali je svakako često pitanje gdje se proizvode najbolja vina pojedinog stila ili sorte u RH. Kada se pitanje suzi na Rajnski Rizling, zahtjevnu sortu (vinogradarski, vinarski ali…
Petak, 08 Studeni 2013

Ultra Plus, Plavac 2011

(Reading time: 1 minute)
Može li određeno vino biti punjeno u velikim količinama pod robnom markom i lišeno ikakvih ambicija u konačnici zadovoljiti bazične zahtjeve najšireg kruga potrošača? To je bio jedini i osnovni…
(Reading time: 1 minute)
Koliko me pamćenje služi, nije prošlo niti jedno uvjetno masovnije druženje pod osobnom uređivačkom palicom gdje nisam posluživao bazni Kiridžijin Plavac koji već niz godina ispunjavana osnovne preduvjete koje tražim…
Stranica 70 od 72