Već duži niz godina Tomac je referentni i ponajbolji proizvođač pjenušavih vina u Hrvatskoj. Dugo odležavanje na kvascima, inače snažnijoj podlozi dalo je dodatnu dimenziju i opravdalo uvjetno rečeno ekstremnija…
Pasionirani ljubitelji vina, gurmani i općenito gastro hedonisti uvijek će pronaći povod i priliku za čašu dobrog pjenušavog užitka. Za sve ostale tu je blagdansko vrijeme (i još poneka…
Pogledaj rang listu Kao i sve dobre ideje, tako je i ova došla nekako spontano. Moja malenkost je veliki obožavatelj pjenušaca, a bliže se blagdani – treba, dakle, za G.E.T.…
Sortno viša razina kiseline i umjerena taničnost smješteni u mediteransku klimu dovoljan su preduvjet za proizvodnju skladnih, a opet bogatih i punih vina. Dodate li tome škrto tlo kakvog ne…
Nije čest slučaj da neka od novih etiketa velikih igrača, i još k tome s ostatkom neprevrelog sladora, zaokupi moju pažnju. Na sreću za sve nas, Graševina Turković je…
Kada pijete Stagnum rade vam sva čula. Prepun je raznih iznenađenja. Neću vas zamarati alkoholima, maceracijama, aftertasteovima... Ono što morate znati je da se Stagnum proizvodi od plavca malog i…
Daruvarska vrhunska Graševina je jedno od vina s kojima se neizbježno susrećem svake godine po nekoliko puta, kako u privatnom tako i u poslovnom aranžmanu. Čest je odabir uvjetno rečeno…
Nije vječno ali je svakako često pitanje gdje se proizvode najbolja vina pojedinog stila ili sorte u RH. Kada se pitanje suzi na Rajnski Rizling, zahtjevnu sortu (vinogradarski, vinarski ali…
Može li određeno vino biti punjeno u velikim količinama pod robnom markom i lišeno ikakvih ambicija u konačnici zadovoljiti bazične zahtjeve najšireg kruga potrošača? To je bio jedini i osnovni…
Koliko me pamćenje služi, nije prošlo niti jedno uvjetno masovnije druženje pod osobnom uređivačkom palicom gdje nisam posluživao bazni Kiridžijin Plavac koji već niz godina ispunjavana osnovne preduvjete koje tražim…