Eto, namjerno sam sačekao i vjerojatno zadnji pišem o ovogodišnjem VINOcomu. To je, u stvari, toliko kompleksan festival, da sam odlučio napraviti nekoliko tekstova s nekoliko tema. Za početak, moje,…
Ove su godine organizatori uspjeli osigurati neke stvarno iznimne radionice. Svakako treba istaknuti, primjerice, radionicu s g. Gravnerom, možda još i više vertikalno kušanje vina Chateau Angelus, što je…
O VINOcom festivalu uvijek govorimo u vrlo pozitivnim tonovima što organizatori svakako i zaslužuju. U ovom tekstu pokušat ćemo naći probleme, ako ih uopće ima. Dakle, problemi, ako to…
Svi pamtimo datum kada smo rođeni. Pamtimo i datume poznatih događaja. Recimo, početak drugog svjetskog rata. Ili, dan kada je čovjek kročio na Mjesec. Neki stariji kolege još pamte Sutjesku…
Poželite li popiti hrvatsko, u drvetu odnjegovano, bijelo vino, morati ćete kao prvo poznavati tko su ti malobrojni vinari koji su se odlučili na korak dalje, kojim „instant“ zadovoljstvu (i…
Ludbreška vinska cesta kao Pepeljuga najvećeg vinskog događaja ove godine.Naime, i ove godine, 28. i 29.11. u Zagrebu je održan VINOcom, sada već deveti po redu, s preko 300 izlagača…
Kada pričamo o Purtugiscima s Plešivice, automatski pomislimo na Boćarski dom. Ništa neobično, jer udruga Plešivičkih portugizaca godinama je u tom prostoru Zagrepčanima predstavljala svoja mlada vina. Ove godine zamalo…
Ono što je danas trend, kada je meso u pitanju, svakako je sljedivost. To postaje jako važno jer možete dokazati podrijetlo svojeg proizvoda, ali i kako je određena životinja živjela,…
Kada sam došao na degustaciju vina Terzolo nisam ni slutio da ću čuti nešto o čemu ću kasnije danima razmišljati, ali idemo redom. Vinarija Terzolo iz Istre, točnije iz Nova…
Nakon što je berba 2009. prodana u malo više od mjesec dana, 2010. preskočena zbog nedovoljno dobre berbe, konačno smo dočekali 2011. U zagrebačkoj pizzeriji Karijola krajem listopada premijerno je puštena u promet…