Ispiši ovu stranicu
Utorak, 19 Siječanj 2021

Impresivna priča koja vas puni pozitivnom energijom

Napisao:  Vinske ceste moćne gomilice
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Impresivna priča koja vas puni pozitivnom energijom

Zaklopite oči na trenutak i zamislite....

Topao petak početkom listopada, sunce još visoko na nebu, nije prevruće, taman za ljetnu haljinicu ili laganu trenirku, nosite sunčane naočale i nalazite se ispred kamene kuće u kojoj možete ostati duže ako tako odlučite. U hladovini ste, pogled vam seže daleko i sve što vidite je istarsko zelenilo i brdašca najvinarskije Općine u Istri (Općina Vižinada). Dolazi vinar Marino Rossi, supruga ili netko od tri sina noseći svježu, ohlađenu Malvaziju, čaše zveckaju, miriši pršut i sir sa stola....

U našem slučaju sve napisano je i doživljeno, u vinariji i destileriji Rossi, čija povijest seže od 1885. godine kada je kupljen prvi vinograd. Mjesto je to gdje se stvaraju vrhunska vina, ali i tradicionalne istarske rakije, vrhunski gin Nostromo od vina i vrhunski XO vinjak Šovran od terana.

Impresivna priča koja vas puni pozitivnom energijom

Nema potrebe prepisivati impresivnu priču o povijesti obitelji jer je potanko napisana na stranicama vinarije, no u svakom slučaju mi smo je pročitali kako bi dostojanstvenije kušali izabrano i možemo vam reći da se osjete te povijesne neprilike i prilike i ta tradicija u svakom gutljaju, kutku vinarije ili osmijehu domaćina koji s ponosom nastavljaju obiteljsku priču.

Nama je fokus bio na vrhunskim vinima, a destilate ostavljamo nekim drugim naratorima iako moramo spomenuti veliki broj nagrada, priznanja svim proizvodima ove vinarije.

Svježa Rossi Malvazija meni je osobni hit, volim tu svježinu i kaj mi možete. Alena, pak, osvaja Malvazija Templara a oboje smo složni da nas je Chardonnay ostavio bez teksta i da su nas skoro podjednako oduševili crnjaci koje dotada nismo kušali: Moro (cuvée teran, merlot i cabernet sauvignon) i Teran. Jednaku su reakciju imali i naši prijatelji Ivana i Igor s kojima smo uživali u danu. Andrej i Čarli svoje su zadovoljstvo našli u valjanju po friško pokošenoj travi.

Impresivna priča koja vas puni pozitivnom energijom

Ovakvi vas dani napune pozitivnom energijom i jedva čekamo opet neki topao petak kad ćemo na jednaki način uživati.

 

 

Vinske ceste moćne gomilice

Insajderski pogled na vinski turizam... Stranica namijenjena vinskim entuzijastima, koji nisu nužno profesionalci, nego naprosto vole uživati u dobroj kapljici, finoj klopi i prekrasnim pejzažima koji se mogu doživjeti na putovanjima po vinskim stazama.

Internetska stranica: https://www.facebook.com/vinskeceste/

Zadnji sadržaj od Vinske ceste moćne gomilice