Utorak, 23 Travanj 2013

Na Zagreb Wine Gourmet Weekendu u vrhunskoj hrani i vinima uživalo više od 6000 posjetitelja

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Na Zagreb Wine Gourmet Weekendu u vrhunskoj hrani i vinima uživalo više od 6000 posjetitelja

Ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend brojem posjetitelja nadmašio je prošlogodišnje izdanje. Vrlo bogat program, koji su činile interesantne radionice sa svjetskim stručnjacima, filmske projekcije, izložbe, cooking show s vrhunskim kuharima, zabavni večernji program uz 150 izlagača vina i delicija, zainteresirali su više od 6000 posjetitelja, koji su u dva dana trajanja Zagreb Wine Gourmet Weekenda uživali u prostoru Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

ZWGW ponovo je dokazao svoj međunarodni karakter, uz pedesetak izlagača iz Francuske, Španjolske, Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije, brojni svjetski značajni vinski eksperti sudjelovali su u festivalskom programu. Uoči ulaska Hrvatske u EU na festivalu je održana radionica Hrvatsko vino u EU. Na okruglom stolu je uz domaće stručnjake Snježanu Blažić, Božicu Marković i Ivicu Matoševića, sudjelovao i predsjednik udruge Austria Wine Marketing, Willi Klinger, koji je ohrabrio domaće vinare rekavši: "Nemojte se pribojavati EU, u Austriji se danas prodaje veći postotak domaćih vina, no što je to bio slučaj prije ulaska u Europsku uniju. Nema razloga zbog kojih se u Hrvatskoj ne bi ostvario isti scenarij."

"Jako smo zadovoljni ovogodišnjim ZWGW-om prvenstveno jer smo uspjeli u svom naumu proširenja festivalskog sadržaja, kroz dva tjedna Warm up događanja, Fuliranjem u dvorištu Gliptoteke i ostalim događanjima koji su naišli na izvrstan odaziv publike. U dva dana festivala ugostili smo više od 6000 ljudi, što je impresivna brojka i za značajne festivale organizirane na puno većim vinskim tržištima. Bogatstvo programa i iznimna posjećenost prvo su što su naši međunarodni gosti zamijetili na ovogodišnjem festivalu, što je još jedan dokaz uspješnosti Zagreb Wine Gourmet Weekenda. Zahvaljujem se svim našim sponzorima i suradnicima koji su ovaj festival i omogućili, posebice sam zahvalan Zagrebačkoj banci, koja od samog početka prepoznaje značaj i podržava festival", rekao je direktor festivala Dražen Lazić po završetku programa.

G.E.T. galeriju fotografija možete pogledati ovdje: >> galerija <<