Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323
Petak, 10 Ožujak 2017

Vinska priča i drugi noviteti u zagrebačkoj pizzeriji Chello

Napisala:  Foto: Silvija Munda
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Vinska priča i drugi noviteti u zagrebačkoj pizzeriji Chello

Može li pizzeria imati ozbiljnu vinsku kartu?

Na organiziranoj prezentaciji za novinare kušane su pizze iz nove ponude te su sljubljene s različitim vinima. Visoka kvaliteta, pristupačne cijene i prije svega, zadovoljan gost, prioriteti su popularne zagrebačke pizzerije Chello, koja se nalazi na adresi Zagorska 18.

Darijan i Glorija Katalinić & American deep-dish Darijan i Glorija Katalinić & American deep-dish Pizzeria Chello popularnost je stekla s deep dish pizzama koje je u prosincu 2011. predstavila hrvatskoj javnosti. Trudeći se nuditi nešto drugačije, kreativni i inovativni vlasnici, Darijan i Glorija Katalinić, uvijek su radili na novim idejama i receptima, koje Darijan, ujedno i glavni pizza majstor Chella, sprovodi u djela, no pomno prilagođava domaćem tržištu, a mnogobrojni zagrebački gurmani to su itekako prepoznali.

U proljeće 2017. Chello ulazi s više noviteta. Prvenstveno se tu radi o dodatnom podizanju kvalitete kroz nove recepte u kojima se koriste visoko kvalitetne namirnice, uglavnom talijanskog porijekla (posebice zero-zero brašno, Polpa rajčice, mozzarella di bufala i druge), ali neke namirnice, kao što su svježe povrće i nešpricani šampinjoni, nabavljaju se u Hrvatskoj.

"Vrhunske namirnice i tanje tijesto nisu pogodne za dostavu, jer hlađenjem gube kvalitetu. Zato nove pizze serviramo isključivo u pizzeriji, na adresi Zagorska 18.", rekao je Darijan Katalinić novinarima na predstavljanju noviteta. "Međutim, svi koji radije pizzu jedu kod kuće, ne trebaju brinuti, dosadašnja ponuda i vrijedni dostavljači i dalje ostaju ovdje. Nova ponuda je, možemo tako reći, nadopuna jelovniku." Na pitanje kako bi okarakterizirao novi dio jelovnika rekao je: "Možemo ga nazvati i proljetni jelovnik, jer ima dosta povrća i svježih namirnica, bogat je okusima i proljetno lepršav."

Glorija KatalinićGlorija KatalinićGlorija Katalinić je idejni kreator koncepta poslovanja, a na prezentaciji je predstavila planove za budućnost Chella.

"Jedan od tih planova je da Chello otvori vrata na novoj lokaciji, gdje će dobiti novu ulogu - bit će mali obiteljski restoran s dječjim igralištem, kutkom za dojilje i drugim zanimljivostima, ali će i dalje zadržati pizze kao osnovni proizvod." Korak prema tom putu je uvođenje vinske karte i deserata već na ovoj, trenutnoj lokaciji, u Zagorskoj 18, kao i uvođenje mogućnosti da se, uz pizzu u dostavi, naruči i butelja vina.

"Gosti su nam najvažniji kriterij i nastojimo ispuniti njihove želje.", dodaje Glorija. "Zato smo i organizirali ovo druženje s novinarima, da vam predstavimo novitete i čujemo vaše mišljenje. Kako nas dvoje sami nemamo mnogo iskustva sa sljubljivanjem pizza i vina, tako smo se za pomoć obratili G.E.T. Reportu."

Silvija Munda (G.E..T.), Glorija i Darijan Katalinić (Chello), Tomislav Stiplošek (G.E.T.) / Foto: Božidar AkrapSilvija Munda (G.E..T.), Glorija i Darijan Katalinić (Chello), Tomislav Stiplošek (G.E.T.) / Foto: Božidar Akrap

"Ideja o sljubljivanju pizza i vina kuha se u mojoj glavi već nekoliko godina, još od prvog Pizza kupa koji je G.E.T. Report organizirao u Međimurju, ali smo tek sad našli dovoljno hrabru ekipu da pokrenemo tu priču.", rekao je Tomislav Stiplošek, predsjednik udruge G.E.T. i glavni urednik G.E.T. Reporta te objasnio: "Pizza, zapravo, nije fast food, a uz kvalitetne namirnice nije niti loša hrana, takozvani junk food. Kad je to već tako, zašto vinoljupci ne bi uz dobru pizzu uživali u čaši dobrog vina? Tako smo, eto, u Chellu složili malu, ali vrlo kvalitetnu vinsku kartu."

Vina sljubljena s pizzama: Malvazija Medea; Chardonnay Medea; Muškat Dolce anima, Tomaz; Pošip Ježina, Luka Krajančić; Vrhunska graševina, Kutjevo d.d.; Pošip Intrada sur lie, Luka Krajančić; Merlot Medea; Chambre d'Amour, Lionel &Cie - VinoliciousVina sljubljena s pizzama: Malvazija Medea; Chardonnay Medea; Muškat Dolce anima, Tomaz; Pošip Ježina, Luka Krajančić; Vrhunska graševina, Kutjevo d.d.; Pošip Intrada sur lie, Luka Krajančić; Merlot Medea; Chambre d'Amour, Lionel &Cie - Vinolicious

Bitno je da se ne pretjera s cijenama vina, što su u Chellu shvatili pa, primjerice, butelja vrhunske graševine (koja već jest neko vrijeme u ponudi) košta 75 kuna.

Na organiziranoj prezentaciji za novinare poslužen je sljedeći menu:

  • Piće dobrodošlice: Maximo Brut pjenušac, Kutjevo d.d.
  • Margherita (polpa, mozzarella, mozzarella di bufala, svježi bosiljak, origano) 
    • + Malvazija Medea
Margherita (polpa, mozzarella, mozzarella di bufala, svježi bosiljak, origano) Margherita (polpa, mozzarella, mozzarella di bufala, svježi bosiljak, origano)
  • Veganska (polpa, gauda veganska, mozzarella veganska, artičoke, tikvice, šampinjoni, origano) 
    • + Chardonnay Medea
Veganska (polpa, gauda veganska, mozzarella veganska, artičoke, tikvice, šampinjoni, origano)Veganska (polpa, gauda veganska, mozzarella veganska, artičoke, tikvice, šampinjoni, origano)
  •  Cinque formaggi (polpa, mozzarella, dimljena ricotta, mozzarella di bufala, dimljeni sir, Grana Padano, rukola, origano) 
    • + Muškat Dolce anima, Tomaz
Cinque formaggi (polpa, mozzarella, dimljena ricotta, mozzarella di bufala, dimljeni sir, Grana Padano, rukola, origano)Cinque formaggi (polpa, mozzarella, dimljena ricotta, mozzarella di bufala, dimljeni sir, Grana Padano, rukola, origano)
  • Chello Italiano (polpa, mozzarella di bufala, prosciutto cotto, dimljeni špek, čardaš sir, dimljeni sir, peperoni veneti, origano) 
    • + Pošip Ježina, Luka Krajančić

 Chello Italiano (polpa, mozzarella di bufala, prosciutto cotto, dimljeni špek, čardaš sir, dimljeni sir, peperoni veneti, origano)Chello Italiano (polpa, mozzarella di bufala, prosciutto cotto, dimljeni špek, čardaš sir, dimljeni sir, peperoni veneti, origano)

  •  American Deep dish (edamer, mozzarella, mozzarella di bufala, šunka, dimljeni špek, umak šefa kuhinje, origano) 
    • + Vrhunska graševina, Kutjevo d.d.,
    • + Pošip Intrada sur lie, Luka Krajančić
    • + Merlot Medea
    • - u ovom slijedu je prepušteno gostima da odaberu najbolju kombinaciju

 Izrada pizze American Deep dish Izrada pizze American Deep dish American Deep dish (edamer, mozzarella, mozzarella di bufala, šunka, dimljeni špek, umak šefa kuhinje, origano)American Deep dish (edamer, mozzarella, mozzarella di bufala, šunka, dimljeni špek, umak šefa kuhinje, origano)

U ovom slijedu je prepušteno gostima da odaberu najbolju kombinaciju:  Vrhunska graševina,K utjevo d.d.; Pošip Intrada sur lie, Luka Krajančić; Merlot Medea U ovom slijedu je prepušteno gostima da odaberu najbolju kombinaciju: Vrhunska graševina,K utjevo d.d.; Pošip Intrada sur lie, Luka Krajančić; Merlot Medea

  • Desert - kolač s jagodom (krema mascarpone - jogurt, brownie, svježe jagode)
    • + Chambre d'Amour, Lionel &Cie (Uvoznik za RH: Vinolicious)

Desert - kolač s jagodom (krema mascarpone - jogurt, brownie, svježe jagode)Desert - kolač s jagodom (krema mascarpone - jogurt, brownie, svježe jagode)Novinarima su se pizze svidjele. Najboljom pizzom proglasili su Chello Italiano, a i kombinaciju te pizze s pošipom 'Ježina' Luke Krajančića s otoka Korčule, najboljim sljubljivanjem. Isto tako, jako im se svidjela kombinacija Cinque formaggi (pet sireva) + Muškat 'Dolce anima' Klaudija Tomaza iz Istre.

Chello Italiano & Pošip 'Ježina' Luke KrajančićaChello Italiano & Pošip 'Ježina' Luke KrajančićaCinque formaggi (pet sireva) + Muškat 'Dolce anima' Klaudija TomazaCinque formaggi (pet sireva) + Muškat 'Dolce anima' Klaudija Tomaza

pizza Margherita & Malvazija vinarije Medeapizza Margherita & Malvazija vinarije MedeaIskusni vinski kritičar Željko Suhadolnik, glavni urednik časopisa Svijet u čaši, najboljom je pak proglasio kombinaciju Margherita + Malvazija Medea.

Mustafa Topčagić, glavni urednik Fame, iznenadio se činjenicom da se vrhunska Graševina Kutjeva d.d. može fino sljubiti sa skoro svim pizzama.

"Dakle, varijanta sljubljivanja pizza i vina itekako ima budućnost u Hrvatskoj, samo ju treba razvijati. Drago mi je što je to prepoznala baš ekipa pizzerije Chello, koja konstantno isprobava nešto novo i radi na razvoju kvalitete.", zaključio je Tomislav Stiplošek.

Kušane pizze i vina će biti u ponudi pizzerije Chello od sredine ožujka.