U poplavi eno i gastro festivala i sajmova, opstati će samo oni koji imaju utvrđenu tradiciju i odobravanje struke ili pak veliku pozitivnu energiju. - Tomislav Stiplošek, G.E.T. Report
SHERRY'S coffee&wine lab, novi je, maleni, ali već vrlo popularan zagrebački wine bar pored Doma sportova koji je u samo 2 mjeseca poslovanja osvojio srca mnogih Zagrepčana, ali i vinara,…
U zagrebačkom VIP klubu predstavljena je knjiga: Priče o hrani - od mesa do moussea, poznate hrvatske nutricionistice Darije Vranešić Bender. U duhovitom stilu moderatora Ivice Prtenjače o knjizi su…
Žiri američkog lista Boston Globe proglasio je vino Pelješac vinarije Dingač iz 2010. godine najboljim crnim vinom na američkom tržištu u kategoriji vina jeftinijih od 15 dolara. Slavni bostonski list…
Sommelier zagrebačkog restorana Mon Ami, Mario Meštrović, proglašen je najboljim sommelierom kontinentalnih regija Hrvatske za 2013. godinu. Drugo prvenstvo sommeliera kontinentalne Hrvatske 2013. održano je u Akademiji vina (izlučni dio),…
Azijsko izdanje prestižne nagrade Decanter, DAWA (The Decanter Asia Wine Awards) ove je godine na ocjenjivanje zaprimilo 2300 etiketa. Više od 40 najboljih azijskih vinskih stručnjaka, predvođenih s Jeannie…
Vinska i restoranska scena u Hrvatskoj ubrzano se razvija. Sve je više istinskih zaljubljenika u vina koji su ujedno i sve zahtjevniji gosti. Od ugostiteljskog osoblja se očekuju savijeti o…
Gianfranco Kozlović legenda je istarskog vinarstva koji nas iz godine u godinu, uvijek iznova i sve više, iznenađuje i oduševljava. Ovaj puta nas je iznenadio poziv na promociju knjige "Kozlović…
Trgovina Mohor predstavila nam je svoju novu akviziciju. Radi se o prestižnom brandu Patron, koji je sada po prvi puta u Hrvatskoj. Okupljenim novinarima, kojih kao i inače kod našeg…
U šest slijedova chef Andrej Barbieri je pripremio jela, a komisija sastavljena od 12 članova za svaki slijed je odabrala pobjednika pojedinog slijeda to jest vino koje najviše odgovara predloženom…