U Parizu je na svečanoj prezentaciji održanoj 17. prosinca objavljena rang lista 1000 najboljih restorana svijeta prema odabiru projekta LA LISTE. Osnivač projekta je Philippe Faure, bivši glavni izvršni direktor Gault Millaua i predsjednik francuske turističke zajednice, a uz njega se u timu nalazi 20-ak internacionalnih stručnjaka s područja gastronomije i vina. Zajedno su izradili RANG LISTU 1000 NAJBOLJIH RESTORANA SVIJETA dobivenu metodom kompilacije rezultata iz više od 200 nacionalnih vodiča i publikacija kao što su Gault Milleau, Michelin, Dining out, TimeOut Food & Drink Awards, Gourmet Traveler, NY Times, Feinschmecker, 50 best, Gambero Rosso, Espresso i ostalih iz ukupno 48 zemalja te online izvora poput TripAdvisora, Yelpa i sličnih. Ta posebna metodologija je objašnjena na web stranicama La Liste, a posebno se ističe objektivnost koja garantira odabir najboljih među najboljima pa njihov moto glasi "Objectively delicious – Deliciously objective" ("Objektivno slasni – Slasno objektivni"). Svoje mjesto među 1000 najboljih u svijetu našla su 3 restorana iz Hrvatske – Monte iz Rovinja, Damir & Ornella iz Novigrada te naravno Meneghetti, koji je zauzeo 969. mjesto.
Kongres Magazine je i ove godine na ljubljanskom sajmu Conventa dodjeljivao nagrade MEETING STAR AWARDS za izvanredan doprinos u marketinškoj komunikaciji destinacija, kongresa, evenata i hotelske industrije iz zemalja Jugoistočne Europe. Ovaj izbor koristi metodologiju da usluge odabranih hotela ocjenjuju iskusni tajni gosti prisutni na poslovnim sastancima i kongresima a na temelju njihovih ocjena nagrađuje se Top 10 hotela u raznim kategorijama. Ove godine evaluirano je preko 100 regionalnih hotela u nekoliko kategorija koristeći pri tome 465 evaluacijskih kriterija ocjenjivanja. Meneghetti je proglašen najboljim hotelom u kategoriji Top 10 Boutique Meeting Hotels a nagradu je na dodjeli 20. siječnja u Ljubljani primila direktorica hotela Suzana Vrtičević Tica.
Časopis GEO SAISON već 10 godina organizira godišnji izbor za „100 najboljih hotela u Europi“, odnosno 10 puta „ 10 top hotela“ na različite teme i stoga je izuzetno teško naći se u tom elitnom krugu pa je posebno značajna odluka žirija da u jednu od najzahtjevnijih kategorija „Top 10 EUROPSKIH FOOD HOTELA 2016.“ uvrsti upravo Meneghetti. Žiri je osim inovativno–tradicionalne kuhinje kao i proizvodnje vlastitih vrhunskih vina i maslinovih ulja posebno impresionirao idiličan položaj imanja u prirodi, među lozama, lavandom, čempresima, a svidjela im se i ponuda rustikalno–luksuznog smještaja iz vlastitog gospodarstva.
Veseli nas što je predani rad cijelog Meneghetti teama prepoznat i od strane međunarodnih stručnjaka što će nam sigurno dati poticaj da tako nastavimo i u budućnosti. Podsjećamo Vas i da trenutno izvodimo radove na proširenju smještajnih kapaciteta i sadržaja tako da ćemo u ovo ljeto ući sa ukupno 26 soba i apartmana te restoranom sa po 70 sjedećih mjesta u unutarnjem i vanjskom dijelu. O napredovanju samih radova redovito ćemo Vas izvještavati.