Ispiši ovu stranicu
Petak, 20 Studeni 2015

WineBook, praktičan vinski rokovnik

Napisao: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
WineBook, praktičan vinski rokovnik

Vrlo skoro, svi ćemo se sresti na VINOcomu. Da, bit će to opet jedno predivno druženje. Imat ćete na jednom mjestu skoro pa sve vinare iz Hrvatske i naravno pregršt vina koja nam dolaze izvan granica Lijepe naše. To je pravo mjasto da isprobate funkcionalnost WineBook -a

WineBook je odličan, mali, vinski rokovnik. U njega možete zapisati sve o vinima koje ste kušali.

Dakle, imate kalendar za dvije godine unaprijed i posebnu rubriku za planiranje vinskih događanja koje ćete posjetiti, da ne propustite ništa bitno.

Naravno, najveći dio rokovnika posvećen je ocjenjivanju vina. Autori ovog rokovnika pripremili su nam odličnu tablicu za ocijenjivanje. Tablica je pregledna, logički složena, zahtjeva minimum pisanja - što je bitno kada ste na nekom festivalu, vjerujte mi. Pogodna je i za početnike.

U ovom odličnom vinskom pomagalu naći ćete i mali vodič kroz vinsku degustaciju. Imate i malu školu vina, korisnu svima, a posebno početnicima. Uz mali pregled hrvatskih vinskih regija imate i odličan vinski leksikon.

Jedan od svima dražih dijelova ovog rokovnika bit će lista vinskih želja -  napišite svoje vinske želje za tekuću vinsku godinu pa polako.

Posebno ću izdvojiti dio koji se Bruka ili Blackout - tu imate male rubrike u koje upišete datum i opis problema i neugodnih situacija koje ste doživjeli kod uživanja u vinu. Vjerujem da većinu takvih situacija izazovemo sami nakon koje čašice više, tako da ovu rubriku shvatite kao svojevrsno školovanje samih sebe.

Sve u svemu, WineBook.hr morate imati - olakšat će vam praćenje vinskog svijeta. Istovremeno je informativan, edukativan i zabvan.

Možete ga naručiti na www.winebook.hr 

eVino
Zdenka Turkovića 12
HR - 34 340 KUTJEVO
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

.

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".

Zadnji sadržaj od Tomislav Stiplošek