Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 09 Prosinac 2021

Nastavak tradicije koja dulje od tri desetljeća spaja pivo i umjetnost

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Nastavak tradicije koja dulje od tri desetljeća spaja pivo i umjetnost

 Božićno pivo ovih blagdana krasi etiketa koju je oslikala mlada hrvatska umjetnica Tea Jurišić

Zagrebačka pivovara i ove će blagdane obilježiti novom etiketom Ožujsko Božićnog piva koju već više od tri desetljeća ukrašavaju poznati hrvatski umjetnici. Tradiciju nastavlja Tea Jurišić, mlada hrvatska umjetnica i ilustratorica koja je svojim jedinstvenim stilom oslikala etiketu 32. Božićnog piva.

Tea je inspiraciju za novo ruho Božićnog piva potražila u blagdanskom druženju s nama dragim osobama: „Želja mi je bila dočarati blagdanski ugođaj u kojem mnogi uživaju u društvu najmilijih i često, baš, uz pivo. Božić nas podsjeća na važnost druženja s onima koji su nam najvažniji i s kojima najradije dijelimo bezbrižne trenutke. Upravo zato moja etiketa predstavlja par s velikim osmijehom na licu, a tople boje i božićni motivi prenose radost ovog čarobnog doba godine.’’

Ova perspektivna hrvatska umjetnica diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. godine i od tada radi s različitim klijentima diljem svijeta. Voli se izražavati u tehnici akvarela na papiru i raznim crtaćim i digitalnim tehnikama, a zadnjih godina je veoma aktivna u oslikavanju murala koje je izvela u Norveškoj, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji. Dobitnica je Cum Laude nagrade za diplomski rad i različitih dizajnerskih nagrada na timskim projektima. Radila je dvije godine na Diplomskom studiju Ilustracija u Osijeku i trenutno je rezidentica na Cité Internationale des Arts u Parizu, gdje živi i radi kao digitalni nomad.

 Božično pivo

Ožujsko Božićno pivo više od 30 godina obilježava blagdansko razdoblje suradnjom s umjetnicima koji pretvaraju etikete Božićnog piva u mala umjetnička djela. „Drago nam je što već godinama zajedno s najtalentiranijim domaćim umjetnicima stvaramo pravu čaroliju na etiketama našeg Božićnog piva. Na taj način našim potrošačima pokušavamo približiti taj divan osjećaj blagdana koji iščekujemo cijele godine. Najdraže uspomene su one koje stvaramo s obitelji i prijateljima i upravo je to glavna poruka Žujinog blagdanskog piva“, kazala je Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

Božićno pivo od ovog je tjedna dostupno u trgovinama diljem Hrvatske, a jedinstvena etiketa čini ga idealnim poklonom koji će mnogi ove godine rado pronaći ispod bora.