Četvrti međunarodni eno-gastro festival WineRi

Rijeka, Riva, Gat Karoline Riječke
Petak, 26 Veljača 2021  - Subota, 27 Veljača 2021
Written by:  Aha Marketing
Četvrti međunarodni eno-gastro festival WineRi

Zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj i okruženju, odgođeno je održavanje WineRi Festivala koji se trebao održati 13.i 14. 3. 2020.

Pismo organizatora:

Poštovani WineRi prijatelji,

uz najbolju namjeru i organizacijske napore za održavanjem IV. međunarodnog eno - gastro festivala WineRi 13.-14.3.2020., a nakon razgovora s najvažnijim sudionicima manifestacije, a to su izlagači (vinari), te sukladno preporukama Civilnog stožera i epidemiologa pomičemo održavanje na veljaču 2021. te planiramo održavanje 4. Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 26. i 27. veljače 2021. u Rijeci.
Žao nam je što smo u visokoj fazi organizacije prisiljeni otkazati festival, ali smatramo da je taj potez u ovom trenutku najodgovorniji.
Pravovremeno ćemo Vas obavijestiti o detaljima održavanja festivala u veljači.

WineRi team

Originalna najava:

Četvrti međunarodni eno – gastro festival WineRi na novoj lokaciji, uz samo more Riječke luke, u prekrasnom šatoru na Gatu Karoline Riječke 13. – 14. ožujka od 13:00 do 20:00 sati okuplja više od 70 izlagača iz Hrvatske i regije.

Pokazatelj da je ovakav festival Gradu Rijeci i Kvarneru bio potreban jest činjenica da festival svake godine posjeti 50-tak akreditiranih novinara, 100-tinjak akreditiranih ugostitelja, restoratera, hotelijera i trgovaca te oko 1000 posjetitelja koji mogu uživati u više od 300 etiketa vina te ostalih gastronomskih poslastica.

Na festivalu izlažu prvenstveno vinari, ali i proizvođači rakija i likera, pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinova ulja i čokolade s područja Kvarnera, cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja.

Polako prerastamo u centralno mjesto okupljanja proizvođača, konzumenata i ljubitelja autohtonih kvarnerskih sorti žlahtine, jarbole, belice, sansigota i trojiščine. Cilj je kroz vrijeme postati nezaobilazno mjesto i festival prvenstveno autohtonih sorti, a kako je na Kvarneru najzastupljenija žlahtina, festival žlahtine i ostalih autohtonih sorti.

Više nego dobrodošli su i svi naši dragi prijatelji vinari iz ostalih djelova Hrvatske i regije koji se kod nas mogu predstaviti publici Kvarnera kroz izlaganje na festivalu i radionice. Izuzetno nam je drago da nas i ove godine podržavaju županije i turističke zajednice što je pokazatelj da razumiju i žele pomoći svojim proizvođačima da plasiraju kvalitetne hrvatske proizvode na turističko tržište Kvarnera.

Getovci na WainRi-u

I ove godine festival i izlagači pomažu udruzi Hoću – Mogu iz Pazina koja radi s djecom s poteškoćama u razvoju donirajući proizvode koje posjetitelji mogu otkupiti po simboličnim cijenama.

Dobrodošli na 4. Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2020. Želimo vam da se ugodno osjećate, da otkrijete nove vama drage okuse i mirise i uživate u našem riječkom dionizijevom hramu.

Suorganizator festivala kao i proteklih godina je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije, odnosno Centar autohtonih proizvoda Primorsko – goranska kašetica, dok su sponzori i pokrovitelji ovogodišnje manifestacije Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Grada Rijeke, ACI marine, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Rijeka, Hrvatska obrtnička komora Primorsko – goranske županije, Osječko – baranjska županija i Požeško – slavonska županija.

Festival podržavaju udruge proizvođača vina s Kvarnera Žlahtina, Belica i Jarbola, te mnogi mali sponzori poput Jamnice, Dukata, Bakarskog baškota, Visoke poslovne škole PAR, Troplex, Printeo, OZF design, Curo d.o.o., Botel Marina i Hoteli Jadran Rijeka, dok su partnerski festivali Kvarner Expo, VINO s okusom SOLI, LokVINA, WineOs, Zadar wine festival, Pink day Zagreb, Grand tasteing Beograd, Salon pjenušavih vina Zagreb, Vino.com Zagreb i Hedonist & Wine Opatija.