Ispiši ovu stranicu

Mjesec dana vinskog hedonizma na Pelješcu

Festival peljeških podruma
Pelješac
Subota, 15 Svi 2021  - Utorak, 15 Lipanj 2021
Napisao:  G.E.T. TZ Ston; TZ Orebić; PZ Putniković; TZ Ston
Mjesec dana vinskog hedonizma na Pelješcu

Pelješac vas poziva na jedinstven eno-gastro doživljaj! Od 15. svibnja pa sve do 15. lipnja traje Festival peljeških podruma.

Vinarije, brodari, školjkari, obiteljska-poljoprivredna gospodarstva, restorani i konobe…, njih 53 s čitavog poluotoka uključilo se u do sad najveću manifestaciju na Pelješcu koja s optimizmom otvara turističku sezonu.

Posjetite li poluotok u vrijeme Festivala u vinarijama vas očekuju popusti od 20 posto na određene etikete, a u restoranima dva posebno kreirana menija - od 120 i 180 kuna, koji, naravno, uključuju i čašu pelješkog vina.

https://www.instagram.com/visit.peljesac/

„Veseli nas što se veliki broj vinara uključio u Festival kojem je u fokusu plavac mali, zaštitni znak našeg poluotoka i jedan od najvećih vinskih brendova u Hrvatskoj. Sva istraživanja potvrđuju da je eno-gastro ponuda među prva tri motiva dolaska turista u našu zemlju, a naše vinsko carstvo s poznatim vinogorjima poput Ponikava, Dingača i Postupa, postalo je prava turistička atrakcija i to ne samo za ljubitelje vina. U sklopu Festivala 4. i 5. lipnja organiziramo tradicionalne Dane otvorenih vrata peljeških podruma, manifestaciju koja se inače održava u prosincu. Nadamo se da će i ova lipanjska verzija postati još jedna tradicionalna vinska fešta“, rekao je Slobodan Rosić, tajnik udruga Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac.

Mjesec dana vinskog hedonizma na PelješcuDirektorica TZ općine Ston Fani Slade, istaknula je kako u ovom projektu sudjeluju sve četiri turističke zajednica s Pelješca - uz stonsku, Turističke zajednice općina Janjina, Orebić i Trpanj, a ideja se realizirala u suradnji s tvrtkom Feel IQM. Kaže kako Festivala ne bi bilo bez podrške udruga Stonski školjkari, Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac te Stonskih zidina, Solane Ston i Pomorskog muzeja u Orebiću.

 „Vodili smo računa o epidemiološkim mjerama pa za vrijeme manifestacije nema masovnog okupljanja, a popratni program poput vinskih radionica i konferencija planiramo održati online putem. Također preporučujemo svim posjetiteljima da dolazak u vinariju, OPG, restoran ili konobu prethodno najave. Vjerujemo kako će iduće godine pandemija biti iza nas pa će drugo izdanje Festivala peljeških podruma nuditi bogat zabavni i edukativni program“, poručuje Slade.

Mjesec dana vinskog hedonizma na PelješcuSad je prava prilika da krenete prema jugu i otkrijete pelješku netaknutu prirodu, njegove prekrasne plaže i šetnice, nepregledne vinograde koji se strmo spuštaju prema kristalno plavom moru, bogatu baštinu, živopisna mjesta i uživate u nadaleko poznatim kamenicama, sjajnoj mediteranskoj kuhinji i moćnim plavcima o kojima priča vinski svijet.

Više na FACEBOOK i INSTAGRAM profilu Visit Pelješac

Festival peljeških podruma
Pelješac
Subota, 15 Svi 2021  - Utorak, 15 Lipanj 2021