Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01 Srpanj 2021

Tajna rock veza dvojice HRT-ovih voditelja

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Tajna rock veza dvojice HRT-ovih voditelja

Zagrebački bend Nasljednici snimio je videospot za pjesmu 1-2-3. Riječ je o drugom spotu benda, a oba je spota radila ista ekipa.

Autor ideje za spot je frontman benda urednik i voditelj Branimir Farkaš, a snimanje i montažu potpisuje njegov kolega s Hrvatske radiotelevizije Ognjen Golubić.

Obojica su za svoju suradnju izvan matične televizijske kuće puna riječi hvale. „Ognjen je iznimno talentiran i svestran čovjek, pa mi se kad smo razmišljali o snimanju spota za prvu pjesmu, logično nametnuo kao prvi izbor. Nakon odličnog prvog spota suradnju nismo željeli prekinuti“, kazao je Branimir Farkaš.

Zbog snimanja spota za pjesmu 1-2-3 Nasljednici i Golubić jedan su proljetni dan proveli u tunelu Grič. Jedinstvena lokacija zagrebačkog podzemlja odlično je odgovarala duhu pjesme. Članovi benda uživali su u energiji stvorenoj tijekom snimanja koja je na poseban način spajala prošlost i budućnost zagrebačkog rocka.

 „Iza nas je velik posao i uistinu lijepo iskustvo. Ova je punokrvna rock pjesma tražila mnogo snimanja kako bismo na kraju dobili brzu izmjenu kadrova snimljenih iz raznih kutova. Najveći tehnički izazov bio mi je snimiti kadrove u mraku s projekcijom na platnu, no i tu smo Branimirovu ideju na kraju uspješno realizirali“, rekao je Golubić.

On se pored uredničkog i voditeljskog posla na HRT-u bavi i videonovinarstvom, a njegov vješt rad s kamerom dobro je poznat i među glazbenicima. Golubić otkriva da je u rodnom Slavonskom Brodu snimao spotove za tamburaše. Iako sam ne svira ni jedan instrument, glazba ga voli u svojoj blizini. Tako je nedavno glumio u spotu Lidije Bačić, a za isti se posao u jednom intervjuu u šali ponudio i Nini Badrić, no ona mu se još nije povratno javila.

 „Da mogu birati glazbenika s kojim bih volio da me spoji neka suradnja, bio bi to Bono Vox. Sretan sam što je uoči aktualnog Europskog nogometnog prvenstva ponovo uzeo mikrofon u ruke“, kazao je Golubić te otkrio da je bio na oba koncerta U2-a u Maksimiru.

Do susreta s Bonom Voxom Golubić ostaje otvoren za suradnje s Nasljednicima. Za pjesmu 1-2-3 najzaslužniji su Branimir i njegov sin Roko Farkaš. Zajedno su režirali spot te napisali tekst i glazbu pjesme, a aranžman potpisuju s Marijem Rašićem. U spotu, uz članove benda, glume Luna Kozar i Barbara Buljubašić, talentirane mlade glazbenice koje povremeno sviraju s Nasljednicama. Prvi album bend će izdati iduće godine u izdanju izdavačke kuće Croatia Records.

 

 

Srodni sadržaj (po oznakama)