Ispiši ovu stranicu
Utorak, 19 Siječanj 2021

Jedinstvena instrumentalna obrada pjesme „Don't You Remember“: Adele prozborila iz mandoline

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Jedinstvena instrumentalna obrada pjesme „Don't You Remember“: Adele prozborila iz mandoline

Mandolinistica Sanja Vrančić snimila je instrumentalnu obradu pjesme „Don't You Remember“ britanske glazbenice Adele. Spot za pjesmu budi optimizam i priziva sladak život.

Pjesma „Don't You Remember“ britanske glazbenice Adele dobila je jedinstvenu instrumentalnu obradu. Veličanstven vokal slavne kantautorice zamijenila je mandolina u izvedbi Sanje Vrančić, instrumentalistice koju nazivaju i „The Mandolin Woman“.

„Adele je pjevačica i kantautorica koju posebno cijenim i rado slušam. Njezin album „21“  pravo je remek djelo! Obraditi pjesmu koju još nitko nije instrumentalno obradio na ovaj način, bio je izazov“, kazala je Sanja Vrančić te otkrila kako je uz pjesmu veže i osobno iskustvo: „Odlasci i rastanci za mene nisu kraj. Koliko god da su bolni, oni su uvijek nagovještaj novih početaka i još ljepših avantura. Brod kao simbol odlaska, more kao život pred nama i horizont kao ono nepoznato što nas u životu očekuje, simbolika su koja me inspirirala i poslužila mi za temu spota.“

Zbog toga je spot za pjesmu, sniman na guletu Dolce Vita u šibenskom arhipelagu, odlučila predstaviti na početku godine. Uz Sanju Vrančić aranžman pjesme potpisuje Nikola Radivojević, a produkciju spota Tomislav Dugandžić.

„Ispratili smo jednu tešku godinu. Željela sam novu godinu započeti drukčije - skrenuti ljudima misli s teških tema, pružiti im nadu... Miris ljeta, mora i broda praćen melodijom dobro poznate pjesme u mojoj interpretaciji zacijelo će buditi ugodne emocije, a to je nešto što nam svima treba, pogotovo u ovim hladnim vremenima“, poručila je talentirana instrumentalistica.

I dok drugima želi da uživaju u slatkom životu, sama je zasukala rukave. Zbog aktualne epidemije cijela glazbena industrija, pa tako ni ona, nema koncerata uživo. Zato radi na novim pjesmama te se bavi svojim drugim poslom – arhitekturom. To je, kako priznaje, neodvojivi dio njezine kreativnosti, a projekti na kojima radi, zahtijevaju da joj se u rukama izmjenjuju olovka i mandolina.

Pjesma:
SANJA VRANCIC: "Don't You Remember" instrumental mandolin cover
Autori: Adele Adkins & Dan Wilson
Aranžman: Sanja Vrančić, Nikola Radivojević
Mix: Nikola Radivojević
Produkcija: Nikola Radivojević, Sanja Vrančić
Audio master: Igor Pauk
Studio: Analog Mind Studio (Beograd, Srbija), King Oliver Studio (Beograd, Srbija)
Gitara i klavijature: Nikola Radivojević
Bas gitara: Nino Krznar
Bubnjevi: Sebastijan Kerekeš

Spot:
Video produkcija: Tomislav Dugandžić
Scenarij: Sanja Vrančić
Visažistica: Katarina Jukić ex Maglov
Sponzor: Adriatic Cruising Company

 

 

Srodni sadržaj (po oznakama)