Sir je, nesumnjivo, visoko plemenita namirnica, poznata već jako dugo kroz ljudsku povijest. Vrsta sira ima toliko da vjerojatno nitko ne zna baš sve - i dobro da je tako.…
Slavni Falkensteinerov kuhar Tomislav Karamarko otkriva male tajne velikih majstora kuhinje Blagdanski stol tradicionalno je prepun ukusne i fine hrane, a prilikom kuhanja svakako će vam dobro doći provjereni trikovi…
Približava nam se Badnjak, jedan od rijetkih dana u godini za koji se održala tradicija nemrsa. Tradicija se održava tako da se na Badnjak jede riba, posljednjih godina najčešće bakalar.…
U rujnu 2014. godine u preloškom hotelu Panorama, u organizaciji udruge za kulturu stola G.E.T. i tvrtke DG-Sport, održan je prvi Panorama pizza kup. Između deset ponajboljih hrvatskih pizzeria, pobijedila…
Radionica izrade samoborskih slastica „Samoborski slatki nokturno“ održana je u srijedu, 1. listopada u Slastičarni Monika u Samoboru. U njoj je sudjelovalo 12 samoborskih slastičara: restoran „Kod špilje“, hotel Lavica,…
Aronia cup 2014. održao se 26. rujna 2014. u prostoru Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, koje je po drugi put otvorilo vrata svim sudionicima ove smotre zdrave, alternativne i funkcionalne prehrane…
Zdravlje na najukusniji mogući način uz suradnju Ekozone i gastro blogerice Tamare Gužvinec Budući da većina ljudi pri spomenu zobenih mekinja pomisli prvenstveno na doručak, EKOZONA, prva hrvatska certificirana ekološka…
Kulinarska zvijezda Rudolph van Veen došao je po prvi puta u Hrvatsku, na veliko zadovoljstvo njegovih obožavatelja. Zahvaljujući generalnom pokrovitelju Zvijezdi, Rudolph je održao svoj prvi kulinarski show u hotelu…
Zvijezda d.d. ovih je dana plasirala na tržište novi premium margarin s aromom ruma, kako bi svojim korisnicima omogućila pripremanje i pečenje poslastica s užitkom. Upravo aroma ruma, kažu, ovaj…
Previše hrane tijekom blagdana, i to uglavnom one teške i nezdrave, na mnogima je ostavilo koju kilu viška i osjećaj težine. Pojačani siječanski stres, prebrzi ritam života i manjak kretanja…