Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Srijeda, 11 Veljača 2015

Autohtoni podravski, ručno rađeni sirevi Pajnogač

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Sir je, nesumnjivo, visoko plemenita namirnica, poznata već jako dugo kroz ljudsku povijest. Vrsta sira ima toliko da vjerojatno nitko ne zna baš sve - i dobro da je tako.…
Ponedjeljak, 22 Prosinac 2014

Tomislav Karamarko: Blagdanski riblji menu

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Slavni Falkensteinerov kuhar Tomislav Karamarko otkriva male tajne velikih majstora kuhinje Blagdanski stol tradicionalno je prepun ukusne i fine hrane, a prilikom kuhanja svakako će vam dobro doći provjereni trikovi…
Subota, 20 Prosinac 2014

Što pripremiti za Badnjak? Jadranske lignje su novi hit!

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Približava nam se Badnjak, jedan od rijetkih dana u godini za koji se održala tradicija nemrsa. Tradicija se održava tako da se na Badnjak jede riba, posljednjih godina najčešće bakalar.…
Četvrtak, 20 Studeni 2014

Festival pizze, gourmet menu i ostale zanimljivosti

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
U rujnu 2014. godine u preloškom hotelu Panorama, u organizaciji udruge za kulturu stola G.E.T. i tvrtke DG-Sport, održan je prvi Panorama pizza kup. Između deset ponajboljih hrvatskih pizzeria, pobijedila…
Četvrtak, 02 Listopad 2014

Samoborski slatki nokturno

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Radionica izrade samoborskih slastica „Samoborski slatki nokturno“ održana je u srijedu, 1. listopada u Slastičarni Monika u Samoboru. U njoj je sudjelovalo 12 samoborskih slastičara: restoran „Kod špilje“, hotel Lavica,…
Ponedjeljak, 29 Rujan 2014

Aronia cup 2014

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Aronia cup 2014. održao se 26. rujna 2014. u prostoru Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, koje je po drugi put otvorilo vrata svim sudionicima ove smotre zdrave, alternativne i funkcionalne prehrane…
(Reading time: 1 minute)
Zdravlje na najukusniji mogući način uz suradnju Ekozone i gastro blogerice Tamare Gužvinec Budući da većina ljudi pri spomenu zobenih mekinja pomisli prvenstveno na doručak, EKOZONA, prva hrvatska certificirana ekološka…
(Reading time: 1 minute)
Kulinarska zvijezda Rudolph van Veen došao je po prvi puta u Hrvatsku, na veliko zadovoljstvo njegovih obožavatelja. Zahvaljujući generalnom pokrovitelju Zvijezdi, Rudolph je održao svoj prvi kulinarski show u hotelu…
Petak, 04 Travanj 2014

Recept: rum kuglice bez ruma

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Zvijezda d.d. ovih je dana plasirala na tržište novi premium margarin s aromom ruma, kako bi svojim korisnicima omogućila pripremanje i pečenje poslastica s užitkom. Upravo aroma ruma, kažu, ovaj…
Utorak, 14 Siječanj 2014

EKOZONA lanene sjemenke: Povratak prirodnoj ravnoteži organizma

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Previše hrane tijekom blagdana, i to uglavnom one teške i nezdrave, na mnogima je ostavilo koju kilu viška i osjećaj težine. Pojačani siječanski stres, prebrzi ritam života i manjak kretanja…
Stranica 33 od 34